• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

OTVORENI POZIV za IZLAGANJE GLITCH UMJETNOSTI

 

unnamed

 

 

/’fu:bar/

OTVORENI POZIV za IZLAGANJE GLITCH UMJETNOSTI

prijave: 23. veljače – 23. travnja 2015.

izložba: 23. svibnja 2015.

fubarexpo.tumblr.com

Otvoreni poziv svima koji stvaraju greškama. Utjelovljujemo digitalnu nasumičnost u opipljive objekte, te zvučne i vizualne instalacije. Razmatramo sve uratke u bilo kojoj glitch tehnici, ukoliko ih je moguće predstaviti kao digitalni ispis, zvučni zapis ili video projekciju.

/’fu:bar/ se održava u Sivoj Galeriji u AKC Medika u Zagrebu i cilj mu je okupiti suvremene glitch umjetnike iz cijeloga svijeta te podržati suvremenu novomedijsku estetiku editiranog koda i eksperimentalnog pristupa. Materijalizirajući radove umjetnika želimo afirmirati estetiku glitcha i utkati ju u tkivo suvremene umjetnosti na Balkanu.

Prijave su otvorene od 23. veljače do 23. travnja 2015. na međunarodnom online obrascu.

Glitch (/ɡlɪtʃ/) je umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka, estetika neočekivanog u tehnološkim procesima, koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kodom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.

Za sva pitanja i dodatni info pišite na: fubar@hacklab01.org

***

/’fu:bar/ organizira Autonomni kulturni centar Attack kroz projekt hacklab01 te u suradnji s Format C. Autonomni kulturni centar Attack financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova, Hrvatski audiovizualni centar i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

http://fubarexpo.tumblr.com
https://www.facebook.com/siva.galerija
http://attack.hr
http://formatc.hr
http://hacklab01.org

FUBAR 2015 press kit

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU