Međunarodni festival fotografije Organ Vida – crowdfunding kampanja na Kickstarteru

Međunarodni festival fotografije Organ Vida pokrenuo je crowdfunding kampanju na Kickstarteru kako bi uspješno realizirao ovogodišnje sedmo izdanje, sadržajem najveće do sada. Kampanja će trajati do 24. lipnja u 9 sati ujutro (GMT+1), a možete ju pogledati ovdje: https://www.kickstarter.com/projects/1241727966/organ-vida-7th-international-photography-festival

Festival već sedmu godinu zaredom organizira neprofitna i nevladina fotografska udruga Organ Vida koju čini kreativni tim mladih profesionalca i freelancera, a kojima je cilj promicanje hrvatskih i inozemnih nadolazećih i etabliranih fotografa te promišljanje fotografskog medija u širem društvenom kontekstu kroz predstavljanje radova koji nose relevantne priče iz svijeta i koji mogu potaknuti publiku na kritičko razmišljanje o našoj svakodnevici. Da se cilj festivala iz godine u godinu ostvaruje, dokazalo je više od 150 predstavljenih umjetnika te velika međunarodna publika koja svake godine prati i posjećuje festival, a prijave na natječaj dolaze iz preko 50 zemalja svijeta.

Festival se održava svake godine u rujnu te u Zagrebu okuplja značajna imena sa svjetske fotografske scene kako bi pojačao međukulturalni dijalog. Na nekoliko lokacija i tijekom dva tjedna festival  nudi pregršt fotografskih izložbi, stručno-teorijskih predavanja i panela o suvremenoj fotografiji, razgovora s umjetnicima, (edukativnih) radionica, pregleda portfolia, koncerata. Festivalu prethodi natječaj koji svake godine ima svoju temu, a ovogodišnji problematizira granice. Festivalsko izdanje i sav njegov sadržaj realizirat će se upravo pod okriljem „Granica“ od 3.09. do 18.09. u Galeriji Klovićevi dvori.

«Kako je svake godine festival sve bogatiji programom i gostima, a udruzi je kao neprofitnoj organizaciji teško financijski pokriti produkciju festivala i ostvarivati ideje, odluka za pokretanje Kickstarter kampanje bila je više nego logična. Model crowdfunding financiranja nam je poznat , Kickstarter platforma je zanimljiva mladima, a sam festival okuplja veliku međunarodnu zajednicu» — objašnjavaju organizatori.

 

Kickstarter kampanja festivala Organ Vida počinje u ponedjeljak 25. svibnja u 9 sati ujutro (GMT+1), a trajat će do 24. Lipnja u 9 sati ujutro (GMT+1). U to vrijeme cilj je prikupiti 9,500 kanadskih $, a nagrade i zahvale se dodjeljuju i za uplate od samo 1$.  Za veće donacije organizatori festivala pripremili su vrijedne nagrade putem kojih žele svoje podržavatelje što više uključiti u festivalsku zajednicu. Neke od nagrada su festivalske majice, potpisani posteri finalista, specijalno dizajnirano izdanje tenisica OV by Borovo Startas, mogućnost pohađanja vrhunskih radionica, večera s pozvanim umjetnicima i organizacijskim timom ili nekoliko dana boravka u Zagrebu za vrijeme festivala i privatna vodstva kroz sve festivalske izložbe.

Sredstva dobivena na Kickstarteru poslužit će za produkciju izložbenog materijala, tiskanje promo materijala i kataloga,  hospitality, tehniku, troškove organizacije i troškove kampanje. Priprema za crowdfunding kampanju bila je dugoročna i iscrpna, a pripremao ju je cijeli organizacijski tim Organa Vida uz voditeljicu kampanje Medinu Rešić. Matija Pekić snimio je video za kampanju, Alma Šavar i Anta Bučević stvorile su vizualni identitet,  Karla Milevoj bavi se odnosima s javnošću, a asistirali su Hanna Kunić, Ana Marjanović, Matej Subotić,  Martin Šatović, Ana Pavlić, i Marko Mihaljević uz kreativno vodstvo Ana-Marije Petričević i Marine Paulenke..

Za više informacija, posjetite Kickstarter stranicu ovdje ili kontaktirajte organizacijski tim.

Ukoliko želite saznati više informacija vezanih za projekt Organa Vida ili dogovoriti intervju sa direktoricom festivala ili s nekime iz organizacijskog tima, molimo vas uputite e-mail na: press@organvida.com ili nam pošaljite poruku na Twitter @OrganVida  ili Facebook Page.

Projekt pratite putem društvenih mreža kroz oznaku #OVkickstarter.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Radionice stART

Raspored i obavijesti pratite ovdje ...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU