• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

Izložba: Ivica Šiško / Polja stoljeća kontinuiteta u HAZU, Kabinet grafike, Zagreb

Šiško

 

Oblikujući svojstven i autentičan likovni izričaj, umjetnik Ivica Šiško već više od pola stoljeća prisutan je na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Prožet intenzivnom unutarnjom energijom dugi niz godina neumorno stvara, analizira, preobražava, nadograđuje i profilira osobna likovna istraživanja kroz različite medije. Cijenjen je kao grafičar, crtač i slikar čiji opus čini nezaobilazan dio hrvatskog umjetničkog stvaralaštva i kulturne baštine, a njegova djela nalaze se u brojnim muzejima i galerijama u zemlji i inozemstvu. Grafika kao važna dionica umjetnikova likovnog  izraza u fokusu je izložbe u Kabinetu grafike, institucije na čijim je izložbama Šiško mnogo puta izlagao i osvojio niz nagrada za svoja grafička ostvarenja. Okosnicu izložbe čini izbor grafika iz autorove donacije iz 2015. godine, koja je dopunjena umjetnikovim djelima iz fundusa Kabineta grafike te nekolicinom iz autorova vlasništva. Razdoblje obuhvaćeno izložbom seže od sedamdesetih godina prošloga stoljeća naovamo  i pokazuje razvoj  likovnog  izraza idejno kompleksnog grafičara i izvrsnog  poznavaoca grafičkog medija koji je u tehnikama bakropisa, akvatinte i mezzotinte ostvario niz antologijskih grafičkih listova i mapa. U  izrazu  blizak figuraciji prožet osebujnom  i kreativnom  ikonografijom u kojem će crtački senzibilitet minuciozno ugraditi u kompozicije oživotvorene detaljima,  tijekom godina će,  kroz različite cikluse i grafičke tehnike modificirati, parafrazirati  i rasčlaniti u sferi izmaknute realnosti u nove predođbene dimenzije.  Izložbom u Kabinetu grafike kroz retrospektivni pregled najvrjednijih grafičkih ostvarenja prezentiramo, valoriziramo i obilježavamo pola stoljeća  kontinuiranog  stvaralaštva ovog doajena hrvatske suvremene grafičke umjetnosti .

Izložba je otvorena do 3. lipnja 2016. radnim danom od 11 do 19 sati, subotom od 11 do 14 sati, nedjeljom i blagdanom zatvoreno.

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU