• OBILJEŽAVANJE 150 GODINA HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA

Otvoren međunarodni poziv umjetnicima za sudjelovanje na devetom Organu Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavio je natječaj za domaće i inozemne umjetnike/ce na temu Novi građani otvoren od 22. veljače pa sve do 1. travnja. Cilj je ovom temom interpretirati ideju Novog građanina koji nadilazi konvencionalno shvaćanje njegove „izvorne definicije“ ograničene na državu i grad te se od umjetnika traži da izraze svoj glas otpora, promišljaju građanina kao čovjeka-bez-mjesta, povrh privilegija, nacionalnosti ili privrženosti vlasti, da pokažu kontra-jezik, novo shvaćanje toga što znači biti živ i živjeti u (post)kapitalističkom svijetu obilježenom klimatskim promjenama.

Svi zainteresirani više o temi natječaja mogu saznati na poveznici te se prijaviti putem aplikacijskog formulara. Nakon završetka natječaja o najboljim će radovima odlučivati stručni žiri sastavljen od umjetnika Dane Lixenberg, Cristine de Middel, Katrin Koenning i Pietera Hugoa, kustosice Muzeja suvremene umjetnosti Leile Topić te pisca i kritičara The Guardiana i The Observera Seana O’Hagana, a odabrani će umjetnici svoje radove predstavljati kroz dvotjedno održavanje 9. Organa Vida u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 8. do 24. rujna 2017. godine.

Posjetitelji na otvorenju Festivala ispred Francuskog paviljona u Zagrebu, rujan 2016.

U programskom dijelu Festival zadržava koncepciju izložbenog, diskurzivnog, edukativnog, filmskog i zabavnog dijela tijekom Tjedna otvorenja u rujnu.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak: 11 – 19 sati
subota i nedjelja 10 – 18 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 9 – 15 sati
četvrtak: 15 - 19 sati
subota i nedelja 9 – 12 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija ...

Izdvojeno

HDLU