• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

Otvoren međunarodni poziv umjetnicima za sudjelovanje na devetom Organu Vida

Međunarodni festival fotografije Organ Vida objavio je natječaj za domaće i inozemne umjetnike/ce na temu Novi građani otvoren od 22. veljače pa sve do 1. travnja. Cilj je ovom temom interpretirati ideju Novog građanina koji nadilazi konvencionalno shvaćanje njegove „izvorne definicije“ ograničene na državu i grad te se od umjetnika traži da izraze svoj glas otpora, promišljaju građanina kao čovjeka-bez-mjesta, povrh privilegija, nacionalnosti ili privrženosti vlasti, da pokažu kontra-jezik, novo shvaćanje toga što znači biti živ i živjeti u (post)kapitalističkom svijetu obilježenom klimatskim promjenama.

Svi zainteresirani više o temi natječaja mogu saznati na poveznici te se prijaviti putem aplikacijskog formulara. Nakon završetka natječaja o najboljim će radovima odlučivati stručni žiri sastavljen od umjetnika Dane Lixenberg, Cristine de Middel, Katrin Koenning i Pietera Hugoa, kustosice Muzeja suvremene umjetnosti Leile Topić te pisca i kritičara The Guardiana i The Observera Seana O’Hagana, a odabrani će umjetnici svoje radove predstavljati kroz dvotjedno održavanje 9. Organa Vida u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu od 8. do 24. rujna 2017. godine.

Posjetitelji na otvorenju Festivala ispred Francuskog paviljona u Zagrebu, rujan 2016.

U programskom dijelu Festival zadržava koncepciju izložbenog, diskurzivnog, edukativnog, filmskog i zabavnog dijela tijekom Tjedna otvorenja u rujnu.

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU