• OBILJEŽAVANJE 150 GODINA HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA

NATJEČAJ za 36 Mountains Festival

Otvoren je natječaj za treće izdanje međunarodnog festivala ilustracije 36 Mountains!

I ove godine imat ćemo priliku vidjeti neke od najboljih domaćih i stranih ilustratora čiji će se radovi prezentirati u Galeriji Bačva, Dom HDLU. Kroz zabavnu i neuobičajenu prezentacijsku formu, 36 Mountains će ponovno približiti ilustraciju široj javnosti te dati priliku mladim autorima da prezentiraju svoje radove rame uz rame sa svojim uzorima.
Prezentacijska novost u odnosu na protekla izdanja je da odabrani umjetnici ispunjavaju svoje 1,80 metara dugačke blokove izrađene od paus papira, te moraju koristiti isključivo crnu boju. 
Također, ovogodišnji žiri u sastavu: Jelena Bando, Bojan Krištofić i Davor Gromilović među pristiglim prijavama će odabrati 26 umjetnika, a na izložbi će sudjelovati i 10 odabranih autora, što će činiti ukupno 36 izloženih radova, koji će biti izloženi od 7. do 10. rujna 2017. godine.

Kroz suradnju s veleposlanstvima Kraljevine Danske i Švedske, ovogodišnji fetival će obogatiti skandinavski umjetnici, koji će pored glavne izložbe sudjelovati i u festivalskom programu Artist Talks u sklopu kojeg će prezentirati svoj rad i voditi tematske radionice.
Festival će partnerski podržati Vizkultura, a realizaciju festivala poduprijet će i Ministarstvo kulture, Grad Zagreb, Adidas, Jagermeister, Cerovski Print Boutique, Becks, 404, No42 i Seven of nine.

Dakle, ako crtaš prijavi se ovdje.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak: 11 – 19 sati
subota i nedjelja 10 – 18 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 9 – 15 sati
četvrtak: 15 - 19 sati
subota i nedelja 9 – 12 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija ...

Izdvojeno

HDLU