• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

Predavanje: Darius Kowal PSIHOLOGIJA BOJE I SVJETLA

srijeda, 14.06. u 17.30h
Klub HDLU
predavanje Darius Kowala Psihologija boje i svjetla

Darius Kowal diplomirao je na Glasgow School of Art i od tada izlaže na brojnim samostalnim i skupnim izložbama, a djeluje i kao kustos i voditelj galerije Combustion u Zadru. U svom profesionalnom umjetničkom radu osvrće se na stvaralački proces, a vrijeme provedeno u atelieru smatra jednako vrijednim kao i javnu prezentaciju. Darius je za svoj rad nagrađen brojnim nagradama od čega izdvajamo Artsource Industry Award, Art Monthly Australia Award i Deans Honour Roll.

Kowal će se kroz edukativnu prezentaciju, prilagođenu svim uzrastima, posvetiti psihološkom utjecaju boje i svjela na pojedinca. U prezentaciji će se osvrnuti na pitanja podrijetla svjetla i singulariteta, elektromagnetizam, neobične pojavnosti fotona i valnih duljina na kvantnim skalama i primjer eksperimenta “dvostrukog proreza” Thomasa Younga. Predavat će i o spektru boja, o pojavnosti boje, nijansama i tonovima te o odnosu između oka i mozga, propitujući što to zapravo vidimo. Darius će prezentirati i istraživanja o koristi obojenog svjetla u znanstvenim ili medijskim eksperimentima, pojasniti na koji se način boja koristi da bi na podsvesnoj razini utjecala na ljude (marketing, prodaja, ugostiteljstvo…), pojasniti fenomen “sezonskog afektivnog poremećaja” zastupljenog na sjeveru, posebice tijekom zimskih mjeseci kada je prirodna svjetlost rijetka pojava, a predavanje će proširiti i na uporabu boje u povijesnim umjetničkim radovima u odnosu na suvremena djela. Cilj je predavanja istražiti rezultate pojavnosti svjetla i boje na čovjeka kao i potaknuti interes posjetitelja za boju i svjetlost te proširiti njihovo znanje o ovim fizikalnim veličinama.

 

Očekivano trajanje predavanja je 90 minuta.
Jezik predavanja: engleski
Ulaz na predavanje je besplatan.

Adresa:

Dom HDLU
Trg žrtava fašizma 16
10000 Zagreb

 

Uz potporu:        U okviru:

             

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU