• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

POZIV umjetnicima na European Media Artists in Residence Exchange 2018

European Media Art Platform /
European Media Artists in Residence Exchange 2018:
Otvoreni poziv umjetnicima

 

Ponosni smo što možemo najaviti da će, uz potporu programa Europske Unije – Kreativna Europa, European Media Art Network (EMARE) proširiti svoju mrežu sa 4 na 11 zemalja i do kraja godine postati European Media Art Platform (EMAP). Službeni početak rada platforme obilježavamo 1. veljače 2018. na Transmediale festivalu u Berlinu. Time će se nastaviti najstariji rezidencijalni program za medijske umjetnike, European Media Artists in Residence Exchange (EMARE), koji 2018. godine slavi svoj 23. rođendan i postaje najveća međunarodna platforma za rezidencije medijskih umjetnika u usponu.

U svojih 11 zemalja članica, EMAP/EMARE nudi rezidencije novomedijskim umjetnicima koji stvaraju u području digitalnih medija, računalnih umjetnosti, medijskih performansa, zvuka i videozapisa. Umjetnike primljene u rezidencijalni program savjetovat će i mentorirati stručnjaci iz područja tržišta umjetnina i filmske industrije. Isto tako, umjetnici će sudjelovati u festivalskim programima koje organiziraju članice platforme.

 

Umjetnici s europskim prebivalištem ili europskom putovnicom mogu podnijeti svoje prijedloge i zahtjev za dvomjesečnom rezidencijom u jednoj od sljedećih institucija iz cijele Europe:

• Ars Electronica Center, Linz, Austrija
• Onassis Cultural Centre, Atena, Grčka
• Bandits Mages, Bourges, Francuska
• Foundation for Art & Creative Technology (FACT), Liverpool, Ujedinjeno Kraljevstvo
• IMPAKT, Utrecht, Nizozemska
• Kontejner, Zagreb, Hrvatska
• LaBoral Centro de Arte y CreaciónIndstrial, Guijón, Španjolska
• M-Cult, Helsinki, Finska
• RIXC, Riga, Latvija
• WRO Center for Media Art Foundation, Wroclaw, Poljska
• Werkleitz Centre for Media Art, Halle (Saale), Njemačka (vodeća organizacija)

 

Iako studenti nisu prihvatljivi prijavitelji, poziv je posebno usmjeren mladim i neafirmiranim umjetnicima. Dobna granica za prijavitelje ne postoji.

EMARE umjetnicima osigurava honorar od 3.000 eura, projektni proračun od 4.000 eura, besplatan smještaj i pokrivanje putnih troškova do 500 eura, osiguran pristup tehničkim objektima i medijskim laboratorijima unutar institucije domaćina, savjetovanje stručnjaka za produkciju i tržište umjetnina, profesionalnu prezentaciju te mogućnost sudjelovanja na izložbama u sklopu festivala naših članova 2018. – 2021. (bez dodatnih naknada). Svi odabrani umjetnici bit će pozvani na “kick-off” EMAP konferenciju od 23. do 25. ožujka u Helsinkiju. Rezervirajte datum!

Prijave se šalju putem službene internetske stranice mreže i moraju sadržavati životopis, (audio)-vizualnu dokumentaciju i preliminarni plan ili skicu predloženog projekta koji će se razviti unutar EMAP programa.

 

Umjetnici s prebivalištem ili europskom osobnom iskaznicom svoje prijedloge mogu poslati ovdje: http://www.emare.eu/ / call.emare.eu

Rok za prijavu: 20. siječnja 2018., 12:00 CET (nakon toga poziv će biti zatvoren)

Više informacija potražite na: www.emare.eu

DOWNLOAD POZIVA

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte:

KONTEJNER | biro suvremene umjetničke prakse
Josipa Vukelić / +385 98 1863 700 / vukelic.josipa@gmail.com / www.kontejner.org

 

 

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU