• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

ZAPRIMANJE zamolbi za izradu mišljenja umjetničke strukovne udruge o ispunjavanju umjetničkih brojčanih kriterija (HZSU)

Poštovani članovi,

 

za izdavanje potvrde umjetničke strukovne udruge o ispunjavanju umjetničkih brojčanih kriterija za pristupanje u HZSU, prema Pravilnikom o načinu i uvjetima za priznavanje prava samostalnih umjetnika na uplatu obveznih doprinosa za mirovinsko i zdravstveno osiguranje iz sredstava proračuna Republike Hrvatske, potrebno je dostaviti po godinama navedeno profesionalno umjetničko javno djelovanje umjetnika posljednjih pet kalendarskih godina (čl.22).

Zahtjev za priznavanje prava na uplatu doprinosa podnosi se Stručnom povjerenstvu, pri Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika (u daljnjem tekstu: HZSU), u vremenu od 1. do 15. ožujka 2018.

Link na Pravilnik

Umjetnička djela ostvarena izvan istaknutih institucija i izložbenih prostora Republici Hrvatskoj i u inozemstvu priznaju se ako predstavljaju doprinos hrvatskoj kulturi i umjetnosti. Potvrde za umjetnička djela ostvarena izvan istaknutih institucija i izložbenih prostora u inozemstvu strukovna udruga HDLU izdaje temeljem zahtjeva s opisom izložbi.

Zahtjevi za izdavanje mišljenja umjetničke strukovne udruge HDLU podnose se do 20. 2. 2018.

 

Zahtjev sadrži popis umjetničkog djelovanja u zadnjih 5 godina (od najrecentnijeg prema starijima), sa sljedećim obaveznim sadržajem:

 • Klasifikacija izložbe (podcrtati):
  • samostalna izložba,
  • multimedijalni projekt,
  • skupna žirirana izložba,
  • skupni multimedijalni projekt
 • Naziv izložbe:
 • Mjesto održavanja izložbe:
 • Godina izložbe:
 • Popis umjetničkih djela s izložbe i/ili max 3 fotografije po izložbi i/ili potvrde institucije o radu/izradi, mjestu gdje je rad objavljen)

Zahtjevi se predaju na priloženom OBAVEZNOM OBRASCU (preuzeti sa linka: zamolba-za-izradu-potvrde-za-HZSU_prezime-umjetnika) u Word ili OpenOffice formatima (.doc, .docx, .odt), ne predaju se u .pdf, .tif ili .jpg formatima. Uz zahtjev potrebno je priložiti i potvrdu o uplati.

Uz zahtjeve nije potrebno prilagati originalne kataloge ni radove.

 

Zahtjev se podnosi na tajnistvo@hdlu.hr, ili poštom (na CD-u ili USB-u) na HRVATSKO DRUŠTVO LIKOVNIH UMJETNIKA, Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb.

 

Izdavanje potvrde umjetničke strukovne udruge naplaćuje se 100,00kn.

HDLU, Trg žrtava fašizma 16

IBAN HR1223900011101025606

Model: HR00

Poziv na broj primatelja:      OIB člana

Opis plaćanja: za potvrdu

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU