• OBILJEŽAVANJE 150 GODINA HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA

UČENICI iz Rijeke i Pule na Erasmus+ mobilnosti u Grazu

Učenici Škole za primijenjenu umjetnost iz Rijeke i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna iz Pule od 11. do 24. veljače 2018. borave na dvotjednom stručnom usavršavanju u Grazu u sklopu Erasmus+ projekta Umjetnici za umjetničko obrazovanje 3.

Umjetnici za umjetničko obrazovanje 3 nastavak je dva prethodna uspješna Erasmus+ projekta koja HDLU  provodi sa svojim partnerima iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Italije. Ove godine 20 učenika iz Pule i Rijeke u pratnji dvoje nastavnika sudjeluju na dvotjednoj stručnoj praksi gdje će raditi direktno s umjetnicima koji su članovi udruge NEXT. Osim stručne prakse, učenici će imati organizirane kulturne aktivnosti te će posjetiti muzeje i galerije u Grazu, upoznat će razne umjetnike, posjetiti druge obrazovne institucije te će imati završnu izložbu i predstavljanje svojih radova.

Učenici u Grazu ostaju do 24. veljače. U ožujku učenici iz Zagreba idu na mobilnost u Muenster, a nakon njih po prvi puta 10 nastavnika iz umjetničkih škola iz 5 hrvatskih gradova idu na stručno usavršavanje u Veronu.

 

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak: 11 – 19 sati
subota i nedjelja 10 – 18 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 9 – 15 sati
četvrtak: 15 - 19 sati
subota i nedelja 9 – 12 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija ...

Izdvojeno

HDLU