• OBILJEŽAVANJE 150 GODINA HRVATSKOG DRUŠTVA LIKOVNIH UMJETNIKA

POZIV na dostavu mišljenja i prijedloga za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika

Ministarstvo kulture je objavilo poziv za dostavu mišljenja i prijedloga za pilot projekt Javni poziv za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2018. godini s ciljem jačanja  kvalitete i vitalnosti polja suvremenog vizualnog stvaralaštva. Poziv je objavljen na linku .

Potporama se želi istaknuti značaj procesa promišljanja usmjerenog na individualni kreativni razvoj, uspostaviti uvjete cjelovitog i kontinuiranog profesionalnog djelovanja umjetnika te osigurati umjetnicima vrijeme i prostor neophodne za istraživanje i stjecanje novih znanja unutar područja svoje umjetničke prakse.

Poziv će biti otvoren za vizualne umjetnike koji profesionalno djeluju u jednom od navedenih područja – slikarstvo, kiparstvo, grafika, suvremene umjetničke prakse te umjetnike koji profesionalno djeluju više od 5 godina.
Cilj potpore vizualnim umjetnicima je pružiti kontinuiranu podršku produkciji umjetničkih radova te osigurati sredstva za honorar za izvedbu rada i time osnažiti status umjetnika te potaknuti kreativno stvaralaštvo.

Molimo Vas da svoja mišljenja i prijedloge dostavite do 4. svibnja 2018. godine na adresu elektroničke pošte potpore.vizualnomstvaralastvu@min-kulture.hr

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak: 11 – 19 sati
subota i nedjelja 10 – 18 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 9 – 15 sati
četvrtak: 15 - 19 sati
subota i nedelja 9 – 12 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija ...

Izdvojeno

HDLU