• Umjetnost za kvalitetniji život osoba starijih od 54 godine – stART

NAJAVLJUJEMO Tribina „Položaj i budućnost kiparske struke“

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva na tribinu „Položaj i budućnost kiparske struke“ koja će se održati 23. svibnja 2018. godine u terminu od 16:30 do 18:00 sati u Klubu HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb).
Tribina je tematski vezana uz javnu plastiku, spomen obilježja i probleme vezane uz regulaciju javnih natječaja koji se raspisuju temeljem Zakona o gradnji i Pravilnika o natječajima s područja arhitekture, urbanizma, unutarnjeg uređenja i uređenja krajobraza. Na tribini će se raspravljati o položaju i budućnosti kiparske struke, u kontekstu pripreme i donošenja Zakona o umjetnicima i Zakona o spomenicima braniteljima.

Na tribini koju će moderirati predsjednik HDLU-a dr. sc. Josip Zanki, sudjelovat će predstavnici različitih dionika koje ova tema izravno ili neizravno dotiče. Među ostalima: izv. prof. art Alem Korkut (Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu), doc. art Hrvoje Urumović (Akademija primijenjenih umjetnosti u Rijeci), akademkinja Marija Ujević-Galetovićmr. sc. Veljko Mihalić, voditelj odsjeka za muzejsku, knjižničnu i likovnu djelatnost i stručni savjetnik (grad Zagreb), dr. sc. Irena Kraševac (Institut za povijest umjetnosti), arhitekt Antonio Grgić (Udruženje hrvatskih arhitekata), Ivanka Bušić voditeljica Službe za očuvanje i promicanje vrijednosti Domovinskog rata (Ministarstva hrvatskih branitelja) i Nevene Tudor Perković načelnica Sektora za razvoj kulture i umjetnosti (Ministarstva kulture).

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Radionice stART

Raspored i obavijesti pratite ovdje ...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU