• Izložba: Henryk Tomaszewski Poeta grafike u Galeriji Prsten, 25.2. - 13.3. 2019.

Seminar „Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj“

CreArt

seminar

Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj

15. listopada 2018. 

u Klubu Doma HDLU, Trg žrtava fašizma 16.

(stražnji ulaz u zgradu)

11:00 – 16:30

 

Pozivamo vas na Lokalni seminar Pravni i porezni okvir za djelovanje vizualnih umjetnika u Hrvatskoj koji se organizira u okviru EU projekta CreArt.

Seminar će se održati u ponedjeljak 15. listopada 2018. godine u Klubu Doma HDLU od 11:00 do 16:30 sati.

Cilj seminara je educirati umjetnike o mogućnostima njihovog djelovanja vezanog za pravni i porezni okvir. Govorit će se o zakonu o umjetnicima koji je trenutno u pripremi, statusu umjetnika, o vrstama udruga i udruženja, o ugovorima i ugovornim obvezama, o autorskim pravima, poreznim obvezama umjetnika i načinu prodavanja umjetnina.

Govornici će biti stručnjaci iz navedenih područja iz Ministarstva Kulture, Odvjetničkog ureda, Hrvatske Autorske Agencije, računovodstvenih i knjigovodstvenog servisa, Hrvatskog društva likovnih umjetnika te umjetnici. Detaljnije u agendi niže.

Seminar je namijenjen prvenstveno članovima HDLU-a, no prijaviti se mogu i svi ostali zainteresirani umjetnici različitih disciplina, koji će biti prihvaćeni u slučaju raspoloživih mjesta.

Prijaviti se možete OVDJE.

Broj sudionika je ograničen stoga će prednost imati redoviti članovi HDLU-a. Prijave se zaprimaju od 2. – 9. listopada. Potvrdu o sudjelovanju zaprimit ćete do 10. listopada 2018.

U želji za što kvalitetnijom edukacijom umjetnika, otvoren je mail creart.seminar@gmail.com na koji možete postavljati pitanja vezana za pravni i porezni okvir djelovanja vizualnih umjetnika u Hrvatskoj, prije i nakon seminara od 2. do 19. listopada.

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


ponedeljak – petak: 11 – 19 sati
subota i nedelja 10 – 18 sati

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

[rokbox size="580 650" title=":: HDLU Info ::" text="Više informacija ..."]http://www.hdlu.hr/wp-content/body/hdlu-info2.html[/rokbox] Više informacija...

Izdvojeno

HDLU