• Izložba Ivana Oštarčevića - Nestrpljenje (Frustracija) u Galeriji Karas, 15.-27.1.2019.

Poziv na promocija monografije 150 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Umjetnost i institucija

Najavljujemo:

Promocija monografije

150 godina Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Umjetnost i institucija

»Povodom 150. obljetnice postojanja i djelovanja Hrvatskog društva likovnih umjetnika s razlogom je priređena iscrpna i sustavno izvedena monografija. Ta je knjiga složena iz metodično zaokruženih tekstova, od kojih svaki obuhvaća pojedino razdoblje ili aspekt rada Društva, koje je tokom stoljeća i pol aktivnosti u više navrata mijenjalo ime i /ili ambijente, prostore, okružja svojih kompetencija, a dakako da su i politički uvjeti (da ne govorimo o ratovima) znatno utjecali na mogućnosti plodnog funkcioniranja. Monografija je rezultat ozbiljnog istraživanja čitave grupe afirmiranih povjesničara (povjesničarki) umjetnosti, koji su svi prionuli arhivima i bibliografskoj (hemerotečnoj) građi kako bi našli čvrsta uporišta za svoje tvrdnje i spoznaje.« (iz recenzije akademika Tonka Maroevića)

»Knjiga je utemeljena na znanstvenim istraživanjima i koncipirana tako da može popularizirati vrijednosti hrvatske likovne baštine. Osim što monografija o povijesti HDLU-a donosi spoznaje o formiranju i različitim transformacijama nacionalnog kulturnog identiteta, ona istodobno predstavlja i svojevrsnu bazu za promišljanje o sadašnjem statusu umjetnika u društvu kao i o budućnosti umjetničkog stvaralaštva u Hrvatskoj.« (iz recenzija prof.dr.sc. Frane Dulibića)

Detaljnije

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


Radno vrijeme za trajanja Noći muzeja, 1. veljače, bit će od 11.00 do 01.00

srijeda – petak: 11 – 19 sati
subota i nedjelja 10 – 18 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

[rokbox size="580 650" title=":: HDLU Info ::" text="Više informacija ..."]http://www.hdlu.hr/wp-content/body/hdlu-info2.html[/rokbox] Više informacija...

Izdvojeno

HDLU