• Izložba: Henryk Tomaszewski Poeta grafike u Galeriji Prsten, 25.2. - 13.3. 2019.

Stručna Edukacija „Umjetnost u svrhu zdravlja“

Stručna edukacija „Umjetnost u svrhu zdravlja“

U okviru projekta

„Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“

 voditeljice dr. art. Melinde Šefčić

 

Pozivamo vas na jednodnevnu edukaciju Umjetnost u svrhu zdravlja koja će se održati u subotu 9.2.2019. u Klubu Doma HDLU s početkom u 10:00 h.

Edukacija se provodi u okviru projekta „Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“ u sklopu kojeg će šest umjetnica i četiri studenta Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu odabranih putem natječaja, oslikati dječje bolnice i pedijatrijske odjele u Gradu Zagrebu.

Projekt je posvećen umjetničkoj estetizaciji, a tako i rehumanizaciji dječjeg bolničkog prostora s naglaskom na doprinos nove svježine i vedrine bolničkog prostora, ali i pozitivnom terapijskom učinku putem umjetnosti. Cilj ovog umjetničkog projekta je preobraziti iskustvo bivanja u bolničkom prostoru za djecu i roditelje, ali i zaposlenike. Projekt se oslanja na recentna znanstvena istraživanja u svijetu koja ukazuju da umjetnost može imati značajnu ulogu u pružanju psihološke i emocionalne podrške djeci koja su hospitalizirana zbog bolesti. Govornici će biti dr. med. Filip Đerke, Matilda Franjić, ing. soc. rada, Viktorija Vlašić, dipl. soc. te voditeljica projekta dr. art. Melinda Šefčić.

 

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


ponedeljak – petak: 11 – 19 sati
subota i nedelja 10 – 18 sati

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

[rokbox size="580 650" title=":: HDLU Info ::" text="Više informacija ..."]http://www.hdlu.hr/wp-content/body/hdlu-info2.html[/rokbox] Više informacija...

Izdvojeno

HDLU