• EDUKATIVNI PROGRAM: Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama

ARTISTS AS MENTORS

ARTISTS AS MENTORS
KUSTOSICA: LUISE KLOOS
Galerija Karas
24. 4. – 12.5. 2019.

U srijedu, 24. travnja 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se skupna međunarodna izložba pod nazivom Artist as Mentors.  

“Već četiri godine štajerske umjetnice i umjetnici otvaraju vrata svojih ateljea kako bi omogućili hrvatskim studentima dvotjednu praksu, u sklopu projekta Erasmus+, na području suvremenog umjetničkog stvaralaštva u Štajerskoj. U međuvremenu je programe ove vrste apsolviralo 74 mladih ljudi i 11 profesorica i profesora iz Hrvatske. Na poziv HDLU-a sad ovi umjetnici i umjetnice predstavljaju svoje radove u Zagrebu.(…)

„U umjetničkoj produkciji je postojanje starijeg osnova koja omogućuje da se novome daju u ostavštinu  novine, da se povežu prošlost i budućnost, da se nestrpljivosti razmišljanja da materijala i da se odredi položaj u sadašnjosti. Suvremena povijest umjetnosti nema uporište u ideologijama koje su u dvadesetom stoljeću napredovale kao na morskim valovima.“ (Paul Z. Rotterdam, Wilde Vegetation, 2014.).

Iz predgovora, Luise Kloos

PREDGOVOR

 

Umjetnici:

Erik Drevensek, Birgit Fedl-Dohr, Lotte Hubmann, Julian Karacsonyi, Luise Kloos, Erwin Lackner, Amalija Lalić-Stanić, Paul Lässer, Aurelia Meinhart, Christa Nickl-Wlodkowski, Keyvan Paydar, Igor F. Petković, Ingeborg Plepelits-Pass, Leon Podesser, Evé Prechtl, Maria Schneider, Gerhard Stiegler, Eero Teuschl i Belinda Winkler.

                                

 

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri – pet: 15 – 20 | Sub i ned: 10 – 13
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

 

Izložba ostaje otvorena do: 12.5.2019. 

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izložbe

U pripremi

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU