• Izložba Borisa Bućana - Havanezer, U Galeriji Prsten, 26.5. - 5.7.2020.

IZLOŽBA: ZORAN KAKŠA – INTERVIEW WITH MYSELF

ZORAN KAKŠA
INTERVIEW WITH MYSELF
Galerija Karas
4. 6. – 16. 6. 2019.

 

 

U utorak, 4. lipnja 2019. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika Zorana Kakše pod nazivom Interview with Myself

“Eterična dimenzija Kakšina ciklusa u kojemu naš autor vodi dijalog sa samim sobom, odnosno sa svojim sjećanjima i usputnim zapažanjima, začela se svjetlosnim virenjem kroz luknjicu. Ta sitna zjenica izrađena na nekim potrošnim kutijama, koja iz svjetlosnoga kaosa uspostavlja red i čija je bistrina – točnije, bistrina na retini odražene i stvorene slike – razmjerna vremenu izlaganja dnevnim satima i noćnim rasvjetnim tijelima, suštinska je i prva sastavnica stvaralačkoga niza obilježenoga misaonom i izvedbenom delikatnošću.”

Iz predgovora, Nikola Albaneže

PREDGOVOR

BIOGRAFIJA UMJETNIKA

Zoran Kakša rođen je u Zagrebu 12. svibnja 1974. godine. Maturirao 1993. godine na Grafičkom odjelu  Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu kod prof. M. Poljana. Diplomirao na Akademiji likovnih umjetnosti 2002. godine, na Nastavničkom odsjeku (Grafika) u klasi prof. I. Šiška. Radio kao učitelj Likovne kulture u Samoboru te kao suradnik restaurator Hrvatskog restauratorskog zavoda na oltarima Samostana sv. Leonarda u  Kotarima (Žumberak), na Pulskom poliptihu iz crkve sv. Franje (Pula) te Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu. Radi u “Umjetničkom staklarskom atelieru Staklić” gdje je naučio obradu stakla te izradu vitraja te kao učitelj Likovne kulture u OŠ Matka Laginje u Zagrebu. Imao 12 samostalnih i 112 skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član HDLU-a. Živi i radi u Zagrebu.

 

 

Uz potporu:

 

 

 

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri – pet: 15 – 20 | Sub i ned: 10 – 13
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba ostaje otvorena do 16. 6. 2019.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU