• Izložba Borisa Bućana - Havanezer, U Galeriji Prsten, 26.5. - 5.7.2020.

Znanstveno-stručni skup Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću

Pozivamo Vas na znanstveno-stručni skup

Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću

u srijedu 5. 6. 2019. od 11:00 do 12:30 sati,

u Velikoj vijećnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

 

Pozivamo Vas na znanstveno-stručni skup Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću koji će se održati u srijedu 5. 6. 2019. od 11:00 do 12:30 sati, u Velikoj vijećnici Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Na znanstveno-stručnom skupu predstavit će se rezultati istraživačke komponente projekta Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću, izvedenog povodom Europskog dana kreativnosti EU projekta CreArt, u okviru kojeg je četvero hrvatskih renomiranih umjetnika Goran Rakić, Slaven Kosanović Lunar, Ivan Oštarčević Zgubljen i Dominik Vuković izvelo likovne intervencije u Zatvoru u Zagrebu (Remetinec). Projekt se izvodio pod vodstvom autorice projekta dr. art. Melinde Šefčić, u suradnji sa Središnjim uredom Ministarstva Pravosuđa, Zatvorom u Zagrebu, Odsjekom za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Institutom za etnologiju i folkloristiku te Odsjekom za kriminologiju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a s ciljem unaprjeđenja kvalitete života i međuljudskih odnosa zatvorenika, stvaranja nove, humanije, podupiruće i njegujuće okoline.

Istraživačku komponentu projekta predstavit će: dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević i dr. sc. Sanja Potkonjak s Odsjeka za etnologiju  i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Valentina Gulin Zrnić s Instituta za etnologiju i folkloristiku te dr. sc. Anita Jandrić Nišević s Odsjeka za kriminologiju Edukacijsko rehabilitacijskog fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Dr. sc. Anita Jandrić Nišević održat će predavanje na temuRezultati percepcije interijera Zatvora u Zagrebu dobiveni na uzorku ispitanih zatvorenika i djelatnika Zatvora u Zagrebu prije i nakon izvođenja likovnih intervencija“, dok će na temuUmjetnost i zatvor: kulturnoantropološko istraživanje“ govoriti dr. sc. Valentina Gulin Zrnić, dr. sc. Sanja Potkonjak i dr. sc. Nevena Škrbić Alempijević.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU