• 5. bijenale slikarstva i Leipzig Connection, Dom HDLU, 2. 10. - 8.12. 2019.

REZULTATI NATJEČAJA ZA KORIŠTENJE ATELJEA U VOĆARSKOJ ULICI

Temeljem Natječaja za korištenje ateljea u Voćarskoj ulici koji je objavljen na mrežnoj stranici HDLU-a 23.05.2019., komisija u sastavu Stjepan Šandrk, Tomislav Buntak, Svjetlan Junaković, Kristian Kožul i Josip Zanki između 17 prijavljenih kandidata odlučila je da atelje dodijeli na korištenje na rok od 3 godine akademskom kiparu doc.dr.art. Ivanu Fijoliću.

OBRAZLOŽENJE:
Ivan Fijolić sudjelovao je na 30 samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te na preko 70 skupnih izložbi. Autor je 12 skulptura u javnom prostoru, 10 u Hrvatskoj i po jednu u Češkoj i Bosni i Hercegovini. Dobitnik je Nagrade Akademije likovnih umjetnosti za diplomski rad »Okršaj« (Zagreb, 2001), Rektorove nagrade za izložbu »Check Your Head Out« s radom 12 autoportreta (Zagreb, 2004) i Nagrade 37. Mediteranskog kiparskog simpozija za rad »Školica« (Labin, 2009) koja se dodjeljuje na Trijenalu hrvatskog kiparstva.

Ivan Fijolić se istaknuo kao kandidat s velikim brojem izlagačkih aktivnosti u zemlji i inozemstvu, kao i velikim brojem skulptura u javnom prostoru, kao i sudjelovanjem u projektima od društvenog značaja. U intervjuu s komisijom za dodjelu ateljea jasno je obrazložio koje projekte želi u nadolazeće 3 godine realizirati (Jedini, Reference and Falling down, u potrazi za izgubljenim cvijetom). Posljednjih 12 godina daje veliki doprinos radu Hrvatskog društva likovnih umjetnika gdje je bio član Upravnog odbora, član Komisije za prijem i reviziju članstva kao i član Umjetničkog savjete te je svojima dugogodišnjima zalaganjem na volonterskoj bazi doprinio boljitku HDLU-a.

Zahvaljujemo svim prijavljenim članovima na iskazanom interesu i čestitamo Ivanu Fijoliću!

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Radionice stART

Raspored i obavijesti pratite ovdje ...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU