• EDUKATIVNI PROGRAM: Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama

ODRŽAN seminar Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i portfolio

Na Visokom učilištu Algebra 4. studenog održan je  seminar “Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i portfolio“ koji se održava u okviru edukativnog programa „Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama“ koji će se provoditi od listopada 2019. do svibnja 2020. godine u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a.

Drugo predavanje u nizu održala je kustosica Lea Vene na temu profesionalnog predstavljanja umjetnika. Seminar je otvorio Tomislav Buntak, predsjednik HDLU-a. Predavanje je slušalo oko 50 članova HDLU-a, umjetnika i studenata u predavaonici i još 40 preko live stream webinara.

Lea Vene trenutno je kustosica festivala Organ Vida i Galerije Miroslav Kraljević. Na predavanju Lea Vene je polaznicima prezentirala osnovne smjernice u sastavljanju životopisa, portfolija i artist statementa uz primjere dobre prakse ključne za uspješnu javnu prezentaciju vlastitog umjetničkog rada. Istaknula je važnost pripreme i selekcije informacija koje ulaze u životopis i portfolio i njihovo ažuriranje te same formate pisanja/uređivanja istih. Objasnila je ulogu i važnost artist statementa, pokazala primjere različitih formata te predložila vježbe koje će umjetnicima olakšati pisanje. Predavanje je polaznicima dalo alate nužne za jasnu komunikaciju vlastitog umjetničkog rada u okviru profesionalne sfere umjetničkog djelovanja.

Sudionici su dinamično sudjelovali u predavanju postavljajući pitanja u predavaonici i preko webinara na koje je Lea Vene detaljno odgovarala. U anketi nakon predavanja svi sudionici su predavanje ocijenili odličnom ili vrlo dobrom ocjenom.

Snimka webinara bit će objavljena na stranicama HDLU-a, a snimke prvog seminara “Mogućnosti za vizualne umjetnike u kulturnim i kreativnim industrijama” dostupne su na linku.

Najavu sljedećih događanja u projektu “Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama” pogledajte na linku.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izložbe

U pripremi

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU