NAJAVLJUJEMO: PROJEKT „HORIZONT SLOBODE”

NAJAVLJUJEMO:

 PROJEKT „HORIZONT SLOBODE”

 

Nakon uspješno realiziranih projekta “Uzorna Kaznionica” u Kaznionici u Požegi te “Revitalizacija zatvorskog prostora umjetnošću” u Zatvoru u Zagrebu, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika najavljuje početak projekta Horizont slobode u Kaznionici u Glini i Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Projekt Horizont slobode autorice dr. art. Melinde Šefčić jedan je od odabranih projekata putem javnog natječaja Ministarstva Pravosuđa, za financiranje projekata udruga usmjerenih pružanju potpore provođenju pojedinačnog programa izvršavanja kazne zatvora/odgojne mjere te će biti financiran u iznosu od 200.000,00 kuna.

U okviru projekta izvest će se umjetničke intervencije u Kaznionici u Glini uz provođenje likovnih radionica sa zatvorenicima, s ciljem oslikavanja zajedničkog murala umjetnika i zatvorenika te dvije likovne intervencije u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Projekt će se provoditi do kraja 2020. godine, a izvedba umjetničkih intervencija i radionica bit će popraćena i istraživačkim radom. Rezultati projekta, uz proširenu listu govornika predstavit će se na javnom izlagačkom skupu te popratnim katalogom krajem godine.

 

Umjetničke intervencije u Kaznionici u Glini izvodit će umjetnici Goran Rakić, Miron Milić, Tea Jurišić i Melinda Šefčić, dok će likovne intervencije u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu oslikavati Mario Romoda i Agata Lučić.

Dr. sc. Anita Jandrić Nišević i dr. art. Melinda Šefčić izvodit će istraživačku komponentu projekta.

Dosadašnja realizacija dva projekta u Kaznionici u Požegi i Zatvoru u Zagrebu potvrđuju valjanost postavljenih ciljeva i doprinosa rezultata provedenih projekata. Upravo tako ističemo kako umjetnost ima uistinu transformativnu moć, ona doprinosi stvaranju nove, humanije, podupiruće i njegujuće okoline te stvaranju uvjeta za rast i razvoj svjesnosti, odgovornosti, razvoj suosjećajnosti ljudi u zatvoru; razvoj vještina i mogućnosti življenja smislenijeg i produktivnijeg života  zatvorenika.

 

Organizator:

 

Partneri: Kaznionica u Glini i Zatvorska bolnica u Zagrebu

 

Uz  potporu:

 

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU