NATJEČAJ Zlatna lubenica 4.0

Otvoren je natječaj za mlade umjetnike i umjetničke kolektive koji se bave suvremenom umjetnošću, novim medijima i inovativnim umjetničkim praksama – Zlatna lubenica 4.0 – kojega u povodu 22. izdanja Media Mediterranea festivala raspisuje Udruga Metamedij. Ovogodišnjom temom, “Dear Frenemy/Dragi (ne)prijatelju”, istražujemo pitanje ambivalentnih odnosa na granici prijateljstva i neprijateljstva. Natječaj ima dvije kategorije. Kategorija A – natječaj za umjetničke radove namijenjena je mladim umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske, dok se u Kategoriju B – natječaj za produkciju radova mogu prijaviti hrvatski ili inozemni mladi umjetnici i umjetnički kolektivi.

Stručni žiri u sastavu Oleg Šuran, Olga Majcen Linn i Marko Vojnić Gin odabrat će petero finalista iz Kategorije A i jednog finalista iz Kategorije B čiji će radovi biti predstavljeni na izložbi u galerijskom prostoru u sklopu festivala Media Mediterranea 22.

Sve informacije i detalje o natječaju saznajete OVDJE.

Kategorija A: Natječaj za umjetničke radove

Za Kategoriju A mogu bit prijavljeni gotovi radovi hrvatskih umjetnika ili umjetničkih kolektiva nastali nakon siječnja 2017. godine. Isti prijavitelj može za Kategoriju A poslati maksimalno dvije prijave. Stručni žiri će izabrati petero finalista, a dobitnik Zlatne lubenice osvojit će simboličnu novčanu nagradu u iznosu od 1.000 kuna. Svim finalistima bit će osigurani putni troškovi i smještaj za vrijeme trajanja festivala.

Kategorija B: Natječaj za produkciju radova

Na natječaj može biti prijavljena maksimalno jedna ideja, koncept, skica ili nedovršeni rad, odnosno projekt hrvatskih i inozemnih umjetnika ili umjetničkih kolektiva koji još nisu bili izloženi. Jedan odabrani autor ili kolektiv imat će priliku boraviti na sedmodnevnoj rezidenciji u Puli s pokrivenim troškovima smještaja i prehrane. Udruga Metamedij osigurat će i financijsku podršku za produkciju umjetničkog djela u visini od 1.500 kuna te prostor za rad, osnovni pribor, stručno savjetovanje i javnu prezentaciju.

Dvadeset i drugo izdanje Media Mediterranea festivala bit će održano u Puli od 13. do 15. kolovoza 2020. godine.

Info

RADNO VRIJEME (DOM HDLU):

utorak – nedjelja: 11:00-19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

5 EUR (37,72 kn) Pojedinačna ulaznica

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)

3 EUR (22,63 kn) Pojedinačna grupna ulaznica (2)

11 EUR (82,98 kn) Obiteljska ulaznica (3)

2 EUR (15,09 kn) Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

BESPLATNO za redoviti članovi udruženja HDLU; Redoviti članovi AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, IGET; te studenti ALU, studenti Dizajna i studenti FF smjera PUM, EKA, ili MUZ, učenici ŠPUD ,uz predočenje važećih isprava. Osobe s invaliditetom. Djeca mlađa od 6 godina.

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

 

Ulaznice sadrže 5% PDV.

 

(1) uz predočenje važeće isprave

(2) za grupe s više od pet osoba

(3) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina

(4) Cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis.

(5) Za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice

 

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom zatvoreno

Ulaz besplatan

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU