• Izložba Borisa Bućana - Havanezer, U Galeriji Prsten, 26.5. - 5.7.2020.

ODRŽAN seminar Mogućnosti samozapošljavanje za likovne umjetnike u Hrvatskoj

U okviru edukativnog programa „Osposobljavanja umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama“, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a, 2. travnja održan je peti po redu seminar „Mogućnosti samozapošljavanja za likovne umjetnike u Hrvatskoj“ kojeg je vodio  Filip Stipančić iz Lean Startup Hrvatska. Zbog specifične situacije sa korona virusom seminar je u potpunosti održan preko webinara.

 

Filip Stipančić je mentor start-up projekta i osnivač nekoliko firmi od 2009. Njegova udruga Lean Startup Hrvatska je Inovacijska agencija pruža podršku i edukaciju startup, poduzetničkoj i akademskoj zajednici u primjeni alata za učinkoviti razvoj novih proizvoda i usluga. Filip je umjetnicima tijekom predavanja približio poduzetnički način razmišljanja i kako putem strategija i planiranja doći do poslovnog modela. Predstavljeno je i troje uspješnih umjetnika (Luka Hrgović, Tisja Kljaković, Ana Žaja Petrak) koji su svoje umjetničke vještine pretvorili u prepoznatljive vizualne brendove.

Webinar je održan putem Adobe Connect platforme koja je besplatna za korisnike i jednostavna za uključivanje. Slušatelji nisu imali problema s tehničkim praćenjem predavanja. Predavanje je bilo interaktivno, sudionici su mogli odgovarati na pitanje i ankete koje je pripremio Filip te su na kraju napisali svoja mišljenja o predavanju i prijedloge za buduće seminare.

Snimka predavanja i prezentacija su dostupni na stranicama HDLU-a gdje su objavljene i snimke svih predavanja u ovom ciklusu. Kad ćemo imati ovo? Po meni ima smisla slati ovu objavu kad imamo i ovaj link.

Prijave za sljedeći, ujedno i zadnji, seminar u ovom ciklusu Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnike u Hrvatskoj moguće su OVDJE. Seminar će se također odvijati isključivo preko webinara, a vodit će ga odvjetnica specijalizirana za autorska prava Sanja Krasnec iz odvjetničkog društva Hraste i partneri.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU