• Izložba Borisa Bućana - Havanezer, U Galeriji Prsten, 26.5. - 5.7.2020.

ODRŽAN seminar Pravni okvir za djelovanje za likovnih umjetnika u Hrvatskoj

U okviru edukativnog programa „Osposobljavanja umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama“, u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a, 30. travnja održan je šesti i zadnji seminar Pravni okvir za djelovanje za likovnih umjetnika u Hrvatskojkojeg je vodila Sanja Krasnec iz Odvjetničkog društva Hraste i partneri. Seminar je u cjelosti održan preko webinara.

 

 

Sanja Krasnec je stručnjakinja za autorska prava i ovo predavanje je posvetila osnovnim pojmovima autorskog prava koji se tiču likovnih umjetnika i sklapanju autorskih ugovora kojima umjetnici najbolje mogu šititi svoja prava.

Webinar je održan putem Adobe Connect platforme koja je besplatna za korisnike i jednostavna za uključivanje. Slušatelji nisu imali problema s tehničkim praćenjem predavanja. Predavanje je bilo interaktivno, sudionici su mogli odgovarati na pitanje i ankete, a odvjetnica je tijekom predavanja odgovarala na pitanja prisutnih.

Snimka predavanja i prezentacija je dostupna na stranicama HDLU-a gdje su objavljene i snimke svih predavanja u ovom ciklusu.

Ciklus seminara Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama proveden je u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra uz pomoć donacije Hrvatske banke za obnovu i razvitak. Predavanja je uživo i virtualno slušalo više od 350 polaznika, a snimke je pogledalo skoro 400 ljudi.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU