Radionice: „Organizacija i promocija izložbe“ i “Likovni umjetnici na tržištu rada – autorskopravni i financijski aspekti”

Utorak, 18.9.2012.

Radionice:

17.30 sati / Tena Razumović: Organizacija i promocija izložbe

19.00 sati / Stribor Jurčić i Pegaz: Likovni umjetnici na tržištu rada – autorskopravni i financijski aspekti

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

Radno vrijeme Salona i Vip Kafića je od 16do 22.30 sati

Ulaz na Salon je slobodan

HDLU u suradnji s HŽ osiguralo je 40 % popusta na povratna putovanja u redovitim vlakovima za posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije

………………………………………………………………………

Trideset i prvo izdanje Salona mladih, bijenalne izložbe radova mladih umjetnika koja se u Domu HDLU, popularnoj Džamiji, održava do 23. rujna, nastavlja se u dinamičnome ritmu svojih programa. Uskoro će Salon zabilježiti svog 2000 tog posjetitelja.

U utorak 18. rujna od 17.30 sati unutar radnog programa Salona, Tena Razumovićće održati radionicu na temu „Organizacija i promocija izložbe“, a namijenjena je svima onima koji žele naučiti praktične vještine za organiziranje umjetničkih, event ili dizajn izložaba. Kandidati će aktivno sudjelovati i raditi kao dio tima, no bit će izloženi cijelom nizu organizacijskih područja vezanih uz marketing i prezentaciju projekta.

Namjera je poticanje kandidata na aktivno sudjelovanje te razvijanje projektno-planskih vještina, poticanje na upravljanje projektima, stjecanje praktičnih iskustava vezanih uz marketing i prezentaciju projekta i učinkovito funkcioniranje unutar i vođenje tima.

 

Nadalje u utorak od 19 sati nastavlja se večer radionica o zaštiti autorstva likovnih umjetnika i ostvarivanju njihovih autorskih prava. Radionicu pod nazivom Likovni umjetnici na tržištu rada – autorskopravni i financijski aspekti, vodit će Stribor Jurčić, autorskopravni specijalist iz Pegaza, koji je ne samo pravnik, nego i umjetnik – autor i izvođač – tako da stvaralačke dileme i probleme s kojima se sreću umjetnici, kao i poduzetnici u kulturi koji izlaze na tržište rada, razumije iz svih aspekata.

Interaktivna diskusija o zaštiti autorstva likovnih umjetnika i ostvarivanju njihovih autorskih prava, kao dio bogatog ovogodišnjeg Pegazovog autorskopravnog edukacijskog programa za hrvatske autore, producente i umjetnike izvođače u suradnji s HDLU… Besplatna za sve sudionike!

Tema ove radionice su problemi s kojima se suočavaju likovni umjetnici kad kao autori izlaze na tržište rada – bilo da se djela naručuju od njih kao samostalnih umjetnika, bilo da su zaposleni kao kreatori likovnih rješenja web stranica, plakata, logotipova, ilustracija i sličnog. Autorskopravni i financijski aspekti njihovog angažmana – ugovori o radu ili o stvaranju autorskih djela po narudžbi, porezne pozicije u vezi s time, status samostalnog umjetnika, ali i nedozvoljena prerada i druga korištenja, plagijati, nelojalna konkurencija “kineske robe” i sl. – teme su o kojima želimo razmijeniti mišljenja, znanja i iskustva.

Od 21 do 22.30 sati nastavlja se ciklus video programa kratkih formi video stvaralaštva od eksperimentalnih filmova do muzičkih videa iz izbora Livija Rajha

…………………………………………………………

31. Salon mladih ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Sponzori su Hrvatske željeznice, Ars Kopija

Medijski pokrovitelj je t-portal

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU