4. artOmat – kreativnost, solidarnost i ljubav!

artOmat 2013.Hrvatsko društvo likovnih umjetnika poziva vas na 4. sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta – artOmat.

Otvorenje sajma održat će se u petak, 13. prosinca od 19:00 do 21:00 sat.
Dom hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, 10000 Zagreb

Ulaz je slobodan.

Radno vrijeme:
Od 14. do 23. prosinca od 12:00 do 20:00 sati.

Zatvaranje sajma:
24. prosinca od 10:00 do 13:00 sati.

Četvrto izdanje artOmat-a i ove godine, kroz zanimljiv i inspirativan program, nastavlja njegovati kreativnost, solidarnost i ljubav. Upravo spomenute niti vodilje isprepliću se i odražavaju kroz performanse, izložbe, radionice, predavanja i aukcije. Uz odličnu selekciju izlagača koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem kreiraju jedinstvene proizvode, među kojima možete podržati i izlagače Otvoreno Kamensko i Centar za rehabilitaciju, dva puta dnevno održavat će se besplatne edukativne radionice na kojima će sudionici uz vodstvo umjetnika moći sami izraditi božićne darove.

Pored kreativnih radionica, koje vode renomirani umjetnici članovi HDLU-a, program je obogaćen nizom događanja koji u fokusu imaju otklanjanje stresa i negativnih misli u pojedincu kroz kreativne aktivnosti uz pomoć zvuka, crteža ili plesa. Uz bok selektiranih izlagača, na artOmat nam dolazi i Mali plac na tavanu koji će u Klub HDLU-a na dva dana preseliti avangardne okuse domaćih hrvatskih proizvođača hrane, slastica i pića.

U suradnji s Udrugom Prepelica i poznatim Berkeley Sveučilištem iz Kalifornije ugošćujemo suvremenu američku umjetničku scenu i to U našim rukama (Izložbu slika suvremenih američkih autora), koju prati i profesionalna aukcija otvorena za širu javnost. Dodatno, tu je i zanimljivo stručno predavanje Umjetnost i medicina koje će voditi predavač Farley Gwazda s Berkeley Sveučilišta u Kaliforniji. Osim osebujnog američkog programa, humanitarna akcija Govor srca, projekt Zorice Živković Farina, aktivirat će 12 likovnih umjetnika koji će s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost slikati uz instrumentalnu podršku Muzičke akademije u Zagrebu.

Također, nezaobilazne su i radionice izrade mandale, zvučne terapije i kupke, ali i performans indijskog klasičnog plesa i modernog orijentalnog plesa. Program također obogaćuje work in progress cvjetna instalacija u kolonadi HDLU-a, radionica i izložba C.R.T.A. koja propituje pojam granica, Knitting break performans japanske umjetnice Akiko Sato, zvučne masaže i gong koncert Svetlane Vukić, meditacije, nastup družbe Zvuk Veda, ali i akcija najdulja božićna čestitka SVI zaJEDNO u NOVU – Radost Božića koja će se omotati oko Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Uz kuhano vino ili smoothie posjetite artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, na kultnoj lokaciji, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 13. do 24. prosinca 2013. svakim danom od 12:00 do 20:00 sati, a na Badnjak od 10:00 do 13:00 sati. Otvorenje artOmat-a je u petak, 13. prosinca s početkom u 19:00 sati uz DJ nastup. Sav program je besplatan!

PROGRAM

IZLAGAČI

FACEBOOK

BLOG

RADIONICE

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU