IZLOŽBA: Vitar Drinković – Evolucija Percepcije, 1. dio

Vitar Drinković

EVOLUCIJA PERCEPCIJE, 1. dio

Galerija Karas

19. – 29. svibnja 2015.

optika-3,fokus--optics-3,focus

Otvorenje izložbe održat će se u utorak, 19. svibnja 2015. u 19 h

Galerija Karas
Praška 4, 10000 Zagreb
Radno vrijeme: pon-pet 11-19h, sub-ned 10-14h
Blagdanima i državnim praznicima zatvoreno 

“U društvu prividne slobode perfidni mehanizmi moći nenasilno i gotovo neprimjetno uspostavljaju unutarnji red. Nova moć nije represivna već manipulativna i zavodljiva pa umjesto da ograničava slobodu društva ona je jednostavno upregne u vlastite svrhe i postupno crpi. Predstavljeni radovi simuliraju svojevrstan sustav, organsku cjelinu čiji doslovni i simbolički razvoj i rasplet možemo pratiti kao uzlaznu putanju, idealistički, ali ne i utopijski narativ.

Ustrajući na utišanoj pobuni autor koristi svoj rad kao instrument upozorenja i kritičkog progovaranja. U potrazi za izgubljenom empatijom i osjećajem solidarnosti umjetnost se nudi kao otpor apatiji i izoliranosti današnjeg vremena. Postojimo li samo kada nam se drugi obrati? Nalazi li se odgovor u ovoj neverbalnoj tjelesnoj komunikaciji – inkluzivnoj i nediskriminatornoj? U začaranom žrvnju svakodnevice hoćemo li moći odvojiti pogled od vlastitog odraza u jezerskoj površini, od skrivenih portreta na tavanu te se smirena daha pridružiti ritmu brojnih otkucaja?”

 Iz predgovora Ane Bedenko

Vitar Drinković je rođen 1983. Zagrebu. 2006. u okviru međunarodne razmjene studenata studira jedan semestar na Indiana University of Pennsylvania, USA. 2008. diplomirao je na kiparskom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 2014. na odsjeku za nove medije također na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. 2014. sudjeluje na Open air artist in residence u Pilsenu (Češka). Dobitnik je više nagrada i priznanja, izlagao je na 7 samostalnih i 36 skupnih izložbi u Hrvatskoj, Americi, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Austriji, Nizozemskoj, Češkoj i Bugarskoj. Sudjelovao je na 9 radionica i posavio 7 skulptura u javnom prostoru.

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

Galerija Karas izložbeni je salon Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

Radno vrijeme: pon-pet 11-19h, sub-ned 10-14h. Blagdanima i državnim praznicima zatvoreno.

Adresa: Praška 4, Zagreb, Hrvatska

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU