NATJEČAJ ZA PREDSTAVLJANJE RADA NA VENECIJANSKOM BIJENALU U SKLOPU EU PROJEKTA REALISE

O projektu REALISE:

Projekt REALISE (The Resilience of Art in Liquid Crisis) platforma je koja iziskuje osvješćivanje recentnih problematika te njihova promišljanja i propitivanja u domeni umjetničke ekspresije. Internacionalnim suradnjama u vidu izložbi, radionica, rezidencijalnih programa i performansa ovim se projektom teži identifikaciji potencijala i samoučinkovitosti pojedinaca suočenih s recentnim krizama (financijska, ekonomska, demokratska, demografska, ekološka i dr.) kao i proaktivno djelovanje kroz kreativnost i umjetničku produkciju. Kao rezultat međunarodne suradnje (Njemačka, Slovačka, Grčka, Hrvatska, Austrija, Španjolska) projekt REALISE predstavit će se izložbom video radova u sklopu 56. Venecijanskog bijenala. Razmjena ideja, iskustava kao i njihovih realizacija doprinijet će ne samo umjetničkom usavršavanju, već će poslužiti i kao aktivna platforma za osmišljavanje i aktivno sudjelovanje u razvoju daljnjih strategija oporavka te shvaćanja društva u cjelini. Projekt je odobren i sufinanciran u okviru programa Kreativna Europa 2014.-2020., a provodit će se do 30.10.2016.

NATJEČAJ

Umjetnički koncept rada:
Sudjelovanje na projektu REALISE podrazumijeva umjetničku formu video rada koji tematizira glavne odrednice ovog projekta. Smjernice za koncept rada u vidu daljne razrade su: razmjena, upoznavanje s recentnom umjetničkom scenom, razvoj novih poslovnih modela i mogućnosti u umjetničkim praksama, vidljivost „nepoznate“ art scene, „glokalni“ način rada, multidisciplinarnost i prožimanje, redefinicija uloga suvremenih umjetničkih praksi, utjecaj digitalizacije na umjetnost/slobodu i sigurnost izraza, mogućnost aktivnog utjecaja i daljnih djelovanja kroz domene kriza.

Lokacija i termin izlaganja:
Video rad bit će predstavljen u Palazzo Zenobio/Collegio Armeno u kojem će se odvijati razne radionice, tribine, projekcije kao i ostvariti suradnja s ostalim izlagačima. Izložba će se održati u terminu 5.-9. svibnja 2015.

Troškovi:
HDLU nudi mogućnost predstavljanja umjetničkog rada na 56. Venecijanskom bijenalu u okviru projekta REALISE u vidu izlaganja i promocije odabranog video rada. Troškovi sudjelovanja na ovom projektu autor snosi u vlastitom aranžmanu, dok tehničku realizaciju za vrijeme trajanja izložbe pokriva projekt REALISE.

Pravo sudjelovanja:
Za sudjelovanje na izložbi mogu se prijaviti svi redoviti članovi HDLU-a.

Način i rok prijave:
Prijava treba sadržavati:
– ispunjeni i potpisani prijavni obrazac koji sadrži sljedeće:
• životopis s umjetničkim referencama i popisom izlaganja
• kratki opis predloženog video rada na hrvatskom jeziku
• izjavu o prihvaćanju uvjeta natječaja
video rad (u web rezoluciji)

Prijavni obrazac (potpisan i skeniran) zajedno s video radom dostavljaju se najkasnije do 5.4.2015. isključivo elektroničkim putem na e-mail adresu: hdlu.events@gmail.com s naznakom: VENECIJA VIDEO. Nepotpune prijave ili prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Postupak odabira:
Umjetnički savjet HDLU temeljem dostavljenog video rada.

Kontakt osoba:
Marijana Paula Ferenčić, m.p.ferencic@hdlu.hr, 099 264 2564

 

PRIJAVNI OBRAZAC ZA SUDJELOVANJE NA PROJEKTU REALISE

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU