UKIDANJE NAKNADE ZA STRUKOVNE POTVRDE ČLANOVA HDLU-a

Poštovani članovi i članice,

 

obavještavamo vas da će od 1. veljače HDLU izdavati sljedeće potvrde svojim redovitim članovima bez naplaćivanja naknade:

 • potvrda o redovitom članstvu u HDLU;
 • potvrda za priznavanje neoporezivog dijela autorskog honorara umjetnika;
 • potvrda o autorstvu i vlasništvu za izvoz umjetnina;
 • certifikat o autorstvu umjetničkog djela;
 • preporuke za natječaje.

 

Plaćanje potvrda uvedeno je 2009. godine kao jedan od izvora prihoda za premošćivanje teže financijske situacije uzrokovane sudskim sporom negativnog ishoda po HDLU koji je proizašao iz utvrđene povrede radnog prava iz 2004. godine. Aktualna uprava HDLU-a suočila se s obavezom namirenja naknada temeljem sudskih presuda u ukupnom iznosu od 1.116.016,64 kn što je uspješno okončano u prosincu 2017. godine. Zahvaljujemo svim članovima na iskazanoj potpori u savladavanju ove situacije.

 

Obzirom na pozitivan trend poslovanja HDLU-a, potvrde se od 1. veljače 2018. neće naplaćivati te će se izdavati redovitim članovima HDLU-a na zahtjev. Status redovitog člana reguliran je Statutom HDLU, čl. 14, a svoj status članstva možete provjeriti u Tajništvu ili Računovodstvu HDLU.

 

Odluka je na snazi od 1. veljače 2018. – 31. siječnja 2019. nakon čega će se nanovo razmotriti ovisno o financijskom rezultatu za 2018. i financijskom planu za 2019. godinu.

 

Potvrde se dostavljaju u elektroničkoj verziji putem e-maila ili osobnim preuzimanjem u Tajništvu HDLU. Dostava poštom moguća je uz obavezu plaćanja troška poštarine pouzećem.

 

Detaljniji opis vrste i svrhe potvrda možete naći na linku.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


utorak – petak 12 do 20h
subota i nedjelja 11 do 19h

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 – 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

Izdvojeno

 • Priopćenje

  Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) osuđuje vandalizaciju umjetničkog djela Zlatka Kopljara K19 postavljenoj u Varaždinu u gradskom parku, putem iscrtavanja…

 • ODLUKA O GODIŠNJOJ NAGRADI HDLU-A

  Poštovani članovi, Na sjednici Upravnog odbora, održanoj 19. studenog 2020. godine, donesena je odluka da se ove godine neće dodjeljivati…

 • Online CreArt seminar – Internacionalizacija umjetničkog djelovanja

  Online CreArt seminar Internacionalizacija umjetničkog djelovanja Subota, 28. studenog, 2020., 10:00 – 12:00 h U sklopu popratnog programa 35. salona…

PLATI UMJETNIKA!

HDLU