• Nikola Tesla Mind from the Future Meštrovićev paviljon 25. 11. 2017 - 20. 3. 2018.

UKIDANJE NAKNADE ZA STRUKOVNE POTVRDE ČLANOVA HDLU-a

Poštovani članovi i članice,

 

obavještavamo vas da će od 1. veljače HDLU izdavati sljedeće potvrde svojim redovitim članovima bez naplaćivanja naknade:

  • potvrda o redovitom članstvu u HDLU;
  • potvrda za priznavanje neoporezivog dijela autorskog honorara umjetnika;
  • potvrda o autorstvu i vlasništvu za izvoz umjetnina;
  • certifikat o autorstvu umjetničkog djela;
  • preporuke za natječaje.

 

Plaćanje potvrda uvedeno je 2009. godine kao jedan od izvora prihoda za premošćivanje teže financijske situacije uzrokovane sudskim sporom negativnog ishoda po HDLU koji je proizašao iz utvrđene povrede radnog prava iz 2004. godine. Aktualna uprava HDLU-a suočila se s obavezom namirenja naknada temeljem sudskih presuda u ukupnom iznosu od 1.116.016,64 kn što je uspješno okončano u prosincu 2017. godine. Zahvaljujemo svim članovima na iskazanoj potpori u savladavanju ove situacije.

 

Obzirom na pozitivan trend poslovanja HDLU-a, potvrde se od 1. veljače 2018. neće naplaćivati te će se izdavati redovitim članovima HDLU-a na zahtjev. Status redovitog člana reguliran je Statutom HDLU, čl. 14, a svoj status članstva možete provjeriti u Tajništvu ili Računovodstvu HDLU.

 

Odluka je na snazi od 1. veljače 2018. – 31. siječnja 2019. nakon čega će se nanovo razmotriti ovisno o financijskom rezultatu za 2018. i financijskom planu za 2019. godinu.

 

Potvrde se dostavljaju u elektroničkoj verziji putem e-maila ili osobnim preuzimanjem u Tajništvu HDLU. Dostava poštom moguća je uz obavezu plaćanja troška poštarine pouzećem.

 

Detaljniji opis vrste i svrhe potvrda možete naći na linku.

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE NIKOLA TESLA – MIND FROM THE FUTURE

PONEDJELJAK – NEDJELJA, 9 – 21 SATI
*osim 25.12.2017. i 1.1.2018.

CIJENE ULAZNICA za izložbu Nikola Tesla – Mind from the future možete pogledati OVDJE.

Ulaznice je moguće kupiti ONLINE, na prodajnim mjestima ili u Domu HDLU/Meštrovićev paviljon na blagajni na glavnom ulazu tijekom radnog vremena izložbe.

TERMINE ZA GRUPNE POSJETE (uključuje stručno vodstvo) OBAVEZNO je potrebno ranije rezervirati na izlozba@teslamindfromthefuture.com ili na T: +38599 808 3752

Više informacija ...

Izdvojeno

E-mail lista

Ukoliko želite primati naše obavijesti putem elektronske pošte predbilježite se ovdje
* obavezno polje

HDLU