• EDUKATIVNI PROGRAM: Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama

EDUKATIVNI PROGRAM: Osposobljavanje umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra od  listopada 2019. svibnja 2020. provodi edukativni program Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama ostvaren uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu u razvoj (HBOR) u okviru programa „Pružimo znanje, potaknimo inicijative“ te EU projekta CreArt.

Edukativni program namijenjen je likovnim umjetnicima koji će kroz seriju radionica i seminara dobiti dodatna stručna znanja i uvid u primjere iz prakse koja će im poslužiti u boljem pozicioniranju na umjetničkom tržištu i u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI) u RH i svijetu.

Seminar “Mogućnosti za vizualne umjetnike u kulturnim i kreativnim industrijama” održan je 21. 10. 2019. Seminar su otvorili dekan Visokog učilišta Algebra Mislav Balković i ravnateljica HDLU-a Ivana Andabaka. Na seminaru su gostovali: Esad Ribić, strip crtač, Milivoj Ćeran, ilustrator, Vedran Klemens, ilustrator, Roman Turk, Division4Vision, kreativni direktor, Iva Butković, umjetnička direktorica i Ana Spasojević, direktorica ljudskih resursa Nanobita te Davor Bruketa, Bruketa&Žinić&Gray, kreativni direktor. Seminar je uživo i preko live linka slušalo oko 100 članova HDLU-a, studenata i drugih umjetnika. U produžetku su snimke prvog i drugog dijela seminara.

CreArt seminar: Mogućnosti za vizualne umjetnike u kulturnim i kreativnim industrijama, 1. dio od HDLU na Vimeo.

CreArt seminar: Mogućnosti za vizualne umjetnike u kulturnim i kreativnim industrijama, 2. dio od HDLU na Vimeo.

Na Visokom učilištu Algebra 4. studenog održan je  seminar “Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i portfolio“ koji se održava u okviru edukativnog programa „Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama“ koji će se provoditi od listopada 2019. do svibnja 2020. godine u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Visokog učilišta Algebra uz potporu HBOR-a.

Drugo predavanje u nizu održala je kustosica Lea Vene na temu profesionalnog predstavljanja umjetnika. Seminar je otvorio Tomislav Buntak, predsjednik HDLU-a. Predavanje je slušalo oko 50 članova HDLU-a, umjetnika i studenata u predavaonici i još 40 preko live stream webinara.

Lea Vene trenutno je kustosica festivala Organ Vida i Galerije Miroslav Kraljević. Na predavanju Lea Vene je polaznicima prezentirala osnovne smjernice u sastavljanju životopisa, portfolija i artist statementa uz primjere dobre prakse ključne za uspješnu javnu prezentaciju vlastitog umjetničkog rada. Istaknula je važnost pripreme i selekcije informacija koje ulaze u životopis i portfolio i njihovo ažuriranje te same formate pisanja/uređivanja istih. Objasnila je ulogu i važnost artist statementa, pokazala primjere različitih formata te predložila vježbe koje će umjetnicima olakšati pisanje. Predavanje je polaznicima dalo alate nužne za jasnu komunikaciju vlastitog umjetničkog rada u okviru profesionalne sfere umjetničkog djelovanja.

 

Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i porfolio, 1. dio od HDLU on Vimeo.

Kako sastaviti profesionalni životopis, artist statement i porfolio, 2. dio from HDLU on Vimeo.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Izložbe

U pripremi

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU