• Izložba: Henryk Tomaszewski Poeta grafike u Galeriji Prsten, 25.2. - 13.3. 2019.

IZLOŽBA: IVAN MARKOVIĆ – ANTISTRESS MIX

IVAN MARKOVIĆ
ANTISTRESS MIX
Galerija Karas
2.-14.10.2018.

Otvorenje izložbe: utorak, 2.10.2018. u 19.00 sati u Galeriji Karas

U utorak, 2. listopada 2018. u 19.00 sati u Galeriji Karas  (Zvonimirova 58) otvorit će se izložba umjetnika Ivana Markovića pod nazivom Antistress Mix.

“Antistress mix, šesta izložba akademskog slikara Ivana Markovića, funkcionira na dvije razine. Prvo, izložba je njegov osobni hommage američkom slikarstvu 50ih godina prošlog stoljeća, koje i inače navodi kao inspiraciju u svom umjetničkom radu i razvoju.

U isto vrijeme, za ovu će izložbu umjetnik reći da se vraća samome sebi. Monokromatske površine, velike dimenzije te istodobni izostanak velikih ideja i još većih pretenzija, njegove su i stare i nove težnje, kojima se, ovisno o tome koliko je spreman više slušati sebe, a manje zahtjeve okoline, rado i često vraća. No, ovaj put najhrabrije, reklo bi se – najradikalnije. Umjetnik ovom prilikom stvara s manjim osjećajem duga nego dosad, rasterećen čak i vlastitog djetinjstva („Bez naziva“, galerija Zlatni Ajngel, Varaždin), dozvoljava si dati ovom ciklusu naziv prema eteričnom ulju koje mu se „sasvim slučajno“ našlo u ateljeu, a čiji je naziv bez rezervi prema banalnom, ali i bez ironijskog odmaka, (o)lako usvojio kao onaj primjeren za ovaj rad.

Igra s kolažom, koja je prethodila nastanku slika, upisuje u ovu izložbu razigranost, jednostavnost i slobodu dječjeg, i to za ovog umjetnika nečeg novog dječjeg, a koje se javilo kao rezultat spomenutog raščišćavanja s osobnim djetinjstvom. Vječnog dječjeg.”

Biografija umjetnika

 

 

 

 

 

 

 

Uz potporu:

 

 

 

Program Galerije Karas ostvaren je i uz financijsku potporu Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

 

Radno vrijeme Galerije Karas:
Sri i pet: 9 – 15 | čet: 15 – 19 | Sub i ned: 9 – 12
Pon, uto, praznikom: zatvoreno.

Izložba ostaje otvorena do 14.10.2018.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


ponedeljak – petak: 11 – 19 sati
subota i nedelja 10 – 18 sati

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

[rokbox size="580 650" title=":: HDLU Info ::" text="Više informacija ..."]http://www.hdlu.hr/wp-content/body/hdlu-info2.html[/rokbox] Više informacija...

Izdvojeno

HDLU