PREDSTAVLJAMO: umjetničko djelo Ivane Pipal na plakatu na pročelju zgrade tvrtke CROZ

Umjetničko djelo Ivane Pipal na plakatu

na pročelju zgrade tvrtke CROZ

 

Umjetničko djelo “Zahvalnost” umjetnice Ivane Pipal postavljeno je 19. prosinca 2018. na plakatu dimenzija 12 x 4,80 m na pročelju zgrade tvrtke CROZ u Zagrebu, kod križanja Slavonske avenije i Avenije Marina Držića gdje će biti izložen tri mjeseca i vidljiv tisućama ljudi.

Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Ivana Pipal (Zagreb, 1990.) diplomirala je animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Najčešće se izražava se kroz medij ilustracije, knjige, animacije, filma i videa. Istaknula se objavljivanjem svoje prve umjetničke knjige Priča o teti Mandi, a njena ilustrirana knjiga za djecu Žuti i Plavi grad objavljena je na 6 jezika nakon što je sudjelovala na izložbi ilustracija na Sajmu dječje knjige u Bologni. Dio je umjetničkog kolektiva Ljubavnice, koje spajaju umjetnost i znanost. Redovito izlaže svoje radove kroz samostalne i grupne izložbe, a režirala je i animirala nekoliko kratkih filmova i videa.

U svojim likovnim radovima Ivana Pipal bavi se vizualizacijom nevidljivih pojava, poput ljudskih osjećaja, stanja i odnosa. Nakon serije crteža trideset i tri osjećaja, prikazanih kroz intuitivno birane boje i oblike koji u gledatelju potiću interpretaciju i asocijacije na određene vlastite osjećaje, nastavlja se baviti ljudskim stanjima. Na ilustrativan način u ljudski oblik upisuje elemente koji se podudaruju sa vizualizacijom emotivnih stanja.

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Više informacija...

Radionice stART

Raspored i obavijesti pratite ovdje ...

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

HDLU