• Izložba: Henryk Tomaszewski Poeta grafike u Galeriji Prsten, 25.2. - 13.3. 2019.

Održana je stručna edukacija „Umjetnost u svrhu zdravlja“

U subotu 9.2.2019. u Klubu Doma HDLU održana je stručna edukacija „Umjetnost u svrhu zdravlja“

U okviru projekta

„Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“

voditeljice dr. art. Melinde Šefčić

 

U subotu 9.2.2019. u Klubu Doma HDLU održana je stručna edukacija „Umjetnost u svrhu zdravlja“ koja se provodi u okviru projekta „Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja“ u sklopu kojeg će šest umjetnica i četiri studenta Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu odabranih putem natječaja, oslikati dječje bolnice i pedijatrijske odjele u Gradu Zagrebu.

Na stručnoj edukaciji govorili su: dr. art. Melinda Šefčić, predsjednik HDLU-a Tomislav Buntak, dr. med. Filip Đerke, Matilda Franjić, ing. soc. Rada i Viktorija Vlašić, dipl. soc.

Donosimo prezentaciju dr. med. Filipa Đerke o Neuroznanost i umjetnost

Projekt je posvećen umjetničkoj estetizaciji, a tako i rehumanizaciji dječjeg bolničkog prostora s naglaskom na doprinos nove svježine i vedrine bolničkog prostora, ali i pozitivnom terapijskom učinku putem umjetnosti. Cilj ovog umjetničkog projekta je preobraziti iskustvo bivanja u bolničkom prostoru za djecu i roditelje, ali i zaposlenike. Projekt se oslanja na recentna znanstvena istraživanja u svijetu koja ukazuju da umjetnost može imati značajnu ulogu u pružanju psihološke i emocionalne podrške djeci koja su hospitalizirana zbog bolesti.

Foto: Ivo Kosanović

 

 

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


ponedeljak – petak: 11 – 19 sati
subota i nedelja 10 – 18 sati

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 - 20 sati
subota i nedelja 10 – 13 sati

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

[rokbox size="580 650" title=":: HDLU Info ::" text="Više informacija ..."]http://www.hdlu.hr/wp-content/body/hdlu-info2.html[/rokbox] Više informacija...

Izdvojeno

HDLU