NAJAVA PREDAVANJA: Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj

EDUKATIVNI PROGRAM

Osposobljavanje vizualnih umjetnika

za rad u kulturnim i kreativnim industrijama

Sanja Krasnec (Hraste i partneri): Pravni okvir za djelovanje likovnih umjetnika u Hrvatskoj

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra od listopada 2019. svibnja 2020. provodi edukativni program Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama ostvaren uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu u razvoj (HBOR) u okviru programa „Pružimo znanje, potaknimo inicijative“.

Zadnje predavanje u ovom ciklusu obrađuje temu autorskih prava umjetnika. Predavanje će se odviti u potpunosti preko webinara, pa ga jednostavno mogu pratiti svi zainteresirani. Odvjetnica specijalizirana za autorsko pravo na jednostavan i razumljiv način objasnit će što je to autorsko pravo, koja su to imovinska prava autora, pravo slijeđenja, zašto je važno da umjetnici sklapaju autorske ugovore, prevencije kršenja autorskih prava te zaštita autorskih prava. Na kraju će se obraditi tema razlike autorskih prava i prava vlasništva te će odvjetnica odgovarati na pitanja sudionika vezanih uz temu.

Seminar će se održati 30. 4. 2020. od 16:00 do 18:00 preko webinar platforme Adobe Connect. Platforma je jednostavna i besplatna za korisnike i nije komplicirana za pokretanje.

Prijave su obavezne OVDJE.

 

Dosadašnja predavanja možete pogledati na stranicama HDLU-a.

 

Edukativni program namijenjen je likovnim umjetnicima koji će kroz seriju radionica i seminara dobiti dodatna stručna znanja i uvid u primjere iz prakse koja će im poslužiti u boljem pozicioniranju na umjetničkom tržištu i u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI) u RH i svijetu.

Sudjelovanje na edukativnom programu je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost pri sudjelovanju na seminarima i radionicama imat će redoviti članovi HDLU-a.

 

Kontakt osoba za sva pitanja vezana uz edukativni program:

Jelena Bračun, koordinatorica projekata

jelena@hdlu.hr

0984746340

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)


srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h

ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Trg Žrtava fašizma 16, Zagreb

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

srijeda – petak: 15 – 20 sati
subota 10 – 13 sati

nedjeljom, ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

  • DANI OTVORENIH VRATA HDLU

    Poštovani članovi HDLU-a, s ciljem otvaranja direktnog načina komunikacije s članovima, svakog prvog petka u mjesecu u terminu od 10…

  • „Performing Ilica“

    „Performing Ilica“ Dejan Gotić, Božidar Katić, Siniša Labrović Hrvatsko društvo likovnih umjetnika i Projekt Ilica: Q’ART najavljuju projekt Performing Ilica koji se realizira…

  • Natječaj „Performing Ilica“

    Natječaj „Performing Ilica“ Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u sklopu projekta Q'ART 2020. i EU projekta CreArt raspisuje natječaj „Performing Ilica“. KONCEPT PROJEKTA…

PLATI UMJETNIKA!

HDLU