Studio Rašić dobio zlato za izložbu u galeriji Bačva

Studio Rašić, za izložbu „10 godina Oris 50“ održanu u „Galeriji Bačva“ 2008. god. povodom desete obljetnice izlaženja časopisa Oris, dobio „zlato“ na godišnjem natječaju Graphis Design Annual, u organizaciji časopisa Graphis, koji će objaviti godišnjak s pregledom najboljih svjetskih ostvarenja radova u području dizajna i vizualnih komunikacija.

 

Projekt „10godinaOris50“ je multimedijski interaktivni postav izložbe i event osmišljen povodom 10. godišnjice izlaženja časopisa Oris – vodećeg hrvatskog regionalnog medija u području arhitekture i kulture. Izložba je održana 2008. u Hrvatskom Društvu Likovnih Umjetnika. 50 naslovnica časopisa Oris isprintano je citylight tehnikom i obješeno ispod staklene kupole. Naslovnice su tako bile osvjetljene prirodnim „citylight“ svjetlom. U postavljenoj prostornoj instalaciji posjetitelji su mogli „virtualno“ prolistati sve časopise na velikim LCD displayima pomoću nintendo controlera dok su 50 originalnih Orisa izloženi u prozirnim, zatvorenim pleksiglas kutijama – „trezorima“ kao artefakti. 

“Kreativni tim Studija Rašić je Oris prezentirao u mediju prostorne instalacije, iskoristivši prostorne gabarite Meštrovićeva Doma hrvatskih umjetnika. Kao osnovni izlagački princip odabrana je dvostrukost statične i dinamične (ili možda, bolje rečeno, “animirane”) prezentacije, kao jasna naznaka da se retrospektivom prve radne desetljetke Orisa u podjednakoj mjeri nastojalo istaknuti ono dosad postignuto kao i ono što bi se željelo izmijeniti i pridodati u novim stvaralačkim avanturama.” (Darko Glavan)

 

Info

ZA VRIJEME TRAJANJA IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU