Negativni komentari / Sajam Immagina Arte Fiera

Poštovani/e,

Obavještavamo vas kako je HDLU u vezi sajma u Italiji (Immagina Arte Fiera) primio negativne komentare članova Nemanje Cvijenovića i Krešimire Gojanović. U nastavku prenosimo u cijelosti komentar Nemanje Cvijanovića.

 

Vaš HDLU

 

***

 

Poštovani,
smatram da bi bilo korisno obavijestiti članove HDLU-a da prije nego što se upuste u sudjelovanje na sličnim sajmovima provjere njihov profesionalni nivo i kvalitetu (u odnosu na selekciju galerija i umjetnika). Sajam Immagina Arte Fiera jedan je od slabije posjećenih sajmova, i u osnovi pripada kategoriji B tržišta. Jedina dva relevantna talijanska sajma “umjetnina” su Artissima u Torinu i Arte Fiera u Bologni, i kriteriji za selekciju galerija i institucija koje na njima sudjeluju vrlo su visoki, što doprinosi kvaliteti sajma.
Osobno sam prisutan od 2004. godine na talijanskom i internacionalnom tržištu, pa mogu sa sigurnošću tvrditi da galerije koje žele prisustvovati na najrelevantnijim svjetskim sajmovima poput ART BASEL, The Armory Show, Friese Art Fair, i Arco, nikada ne prisustvuju na minornim sajmovima, radi ugleda i statusa galerije. Kao i umjetnici – galerije imaju svoj “životopis”, koji je osnova za selekciju prilikom apliciranja na natječaje za prisustvo na relevantnim sajmovima umjetnina. Smatram da bi svaka hrvatska galerija morala nastojati zauzeti najvišu poziciju na svjetskim listama relevantnih umjetničkih institucija koje se jednim dijelom stvaraju i na spomenutim relevantnim sajmovima umjetnina – nikako na nižerazrednim tržišnim mjestima. Radi razvijanja suvremene umjetničke scene u Hrvatskoj koja je već dio internacionalne scene suvremene umjetnosti, moramo zajednički poraditi i na strategiji predstavljanja – selektirajući samo relevantna mjesta za što kvalitetniju prezentaciju umjetnika ili scene uopće.Hvala na razumijevanju problema!
Nemanja Cvijanović, akad. sl.

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU