5. HRVATSKI TRIENNALE AKVARELA – POZIV

 POZIV UMJETNICIMA ZA SUDJELOVANJE NA 5. HRVATSKOM TRIENNALU AKVARELA

 

                   Gradski muzej Karlovac i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda organiziraju 5. hrvatski triennale akvarela. U ime Umjetničkog savjeta u sastavu:  Đuro Vanđura, Stanko Špoljarić, Predrag Goll, Branimir Pešut, Nikola Albaneže, Višnja Lasić i Aleksandra Goreta pozivamo Vas da sudjelujete na 5. hrvatskom triennalu akvarela.

 

           PRAVILNIK 5.  HRVATSKOG TRIENNALA AKVARELA 2010. GODINE

 

1. UVOD

1.1. Gradski muzej Karlovac – Galerija «Vjekoslav Karas» i Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, organiziraju trijenalnu izložbu hrvatskog akvarela pod nazivom: 5. Hrvatski triennale akvarela.                                                                      

1.2. Svrha Hrvatskog triennala akvarela jest pružiti uvid u svojstva i značajke akvarela kao likovne tehnike i discipline, prikazati najnovija djela nastala u Hrvatskoj u posljednje tri godine, upozoriti na imena i nove autorske darovitosti.

1.3. Hrvatski triennale akvarela održava se svake treće godine, počevši od 1998. godine. Premijerna izložba se izmjenično postavlja u Galeriji «Vjekoslav Karas» u Karlovcu  i u Galeriji umjetnina grada Slavonskog Broda. Nakon završetka premijerne izložbe u jednom od ova dva izložbena prostora, izložba se u cijelosti postavlja i izlaže  u Galeriji „Zvonimir“ MORH-a u Zagrebu. Trajanje izložbe u pojedinoj galeriji je 60 dana. Izložba može biti postavljena i u drugim zainteresiranim izložbenim prostorima, o čemu organizator pravovremeno obavještava sve izlagače.

1.4. Savjet  pozvanim autorima upućuje poziv na sudjelovanje. Ostale autore o načinu pristupa izložbi i uvjetima izlaganja obavještava objavljivanjem obavijesti u tisku i preko HDLU-ova.

1.5. 5. Hrvatski triennale akvarela premijerno će biti postavljen u Galeriji «Vjekoslav Karas», Lj. Šestića 3 u Karlovcu. Svečano otvorenje s promocijom lauerata bit će  7. srpnja  2010. u 19 sati.

 

 

 

2. ODBORI IZLOŽBE

2.1. Savjet 5. Hrvatskog triennala akvarela je tijelo sastavljeno od 7 članova. Savjet Hrvatskog triennala akvarela sastavlja popis autora koji će biti pozvani na sudjelovanje na izložbi te imenuje članove Organizacijskog odbora izložbe i članove Odbora za izbor djela.

2.2. Odbor za izbor djela dodjeljuje Veliku otkupnu nagradu Hrvatskog triennala akvarela od 5000 kn i dvije jednakovrijedne nagrade: Nagradu Galerije umjetnina grada Slavonskog Broda od 2000 kn i Nagradu Galerije «Vjekoslav Karas“ od 2000 kn. Nagrađenim autorima pruža se mogućnost organiziranja zajedničke izložbe u 2011. godini.

 

3. UVJETI IZLAGANJA

3.1. Pravo sudjelovanja na izložbi imaju Pozvani autori i autori koji su se odazvali na obavijest objavljenu u tisku uz uvjet da prihvaćaju odredbe ovog Pravilnika.

3.2. Radovi svih sudionika podvrgavaju se žiriranju.

3.3. U obzir za odabir dolaze djela izrađena vodenim bojama (akvarelom) izvedena na podlozi formata ne većeg od 700 x 1000 mm.

3.4. Jedan autor može prijaviti najviše tri djela.

3.5. Djela ne moraju biti opremljena.

 

4. DOKUMENTI IZLOŽBE

4.1. Organizator priprema i objavljuje katalog izložbe. Svaki izlagač dobiva jedan besplatan primjerak kataloga izložbe.

4.2. Izlagači su, uz radove, organizatoru dužni poslati podatke za katalog. Podaci za katalog obuhvaćaju biografske podatke autora (Obrazac 1) i podatke za katalošku jedinicu pojedinog prijavljenog djela (Obrazac 2 i naljepnice). Radovi bez priloženih podataka neće se uzeti u obzir za izlaganje.

4.3. Obrazac 1 i obrazac 2 mogu se ispuniti na mjestu predaje radova ili preuzeti na webu za one koji šalju poštom. www.gugsb.hr ili www.gmk.hr ( rubrika aktivnosti).

4.3. Izlagači prepuštaju organizatoru pravo na fotografiranje i reproduciranje djela za katalog, dokumentaciju i za propagandne svrhe izložbe bez odštete i naknade.

 

5. PREDAJA I POVRATAK RADOVA

5.1. Rok za predaju radova teče od objave poziva  do 3. svibnja 2010. godine.

5.2. Radovi se predaju na ovim adresama:

  1. Galerija «Vjekoslav Karas», Lj. Šestića 3, 47 000 Karlovac
  2. Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Starčevićeva 8, 35 000 Slavonski Brod
  3. Galerija „Zvonimir“, MORH-a, Bauerova 33, Zagreb

5.3. Troškove dostave radova na jednu od ovih adresa snosi autor. Troškove osiguranja i posebnog rukovanja pri slanju na jednu od ovih adresa snose autori. Troškove prijevoza od mjesta prijema i natrag snosi organizator.

5.4. Za prijem i povrat radova odgovara organizator. Autori su dužni radove preuzeti na adresi na kojoj su ih predali, šest mjeseci nakon završetka izložbe, ukoliko nisu drukčije obaviješteni. U protivnom smatrat će se da se autor odrekao prava na njih.

 

6. OSIGURANJE IZLOŽBE

6.1. Organizator poduzima uobičajene mjere za osiguranja izložbe, ali se sama djela pojedinačno ne osiguravaju kod osiguravajućih društava.

6.2. Ako izloženi rad nije moguće zaštititi iz tehničkih razloga, organizator ne preuzima odgovornost za moguća nastala oštećenja.

 

7. PRODAJA

7.1. Organizator izložbe posreduje kod prodaje izloženih djela bez naknade.

 

8. UPRAVA

8.1. Tajnice   5. Hrvatskog triennala akvarela su kustosice: Silvija Huljina, Galerija «Vjekoslav Karas», Lj. Šestića 3, 47 000 Karlovac, tel. 047/ 412 381 i fax. 412 380 i Romana Tekić, Galerija umjetnina grada Slavonskog Broda, Starčevićeva 8, 35 000 Slavonski Brod ,tel. 035/411 521 i fax 035/447-680.

 

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU