Preminula je Izabela Šimunović

Izabela Šimunović preminula je u ponedjeljak, 29.03.2010.g.

 

Oprostit ćemo se od Izabele u srijedu, 31.03.2010. u 20h u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika. Umjesto planirane prodajne izložbe održat će se komemoracija. Kolege umjetnici donirali su 120 djela za potrebe prikupljanja sredstava za njezino liječenje.

 

Ispraćaj Izabele Šimunović po njezinoj izričitoj želji održat će se u krugu rodbine i najbližih prijatelja.

 Izabela Šimunović rođena je 01. lipnja 1970. godine u Zagrebu. Završila je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna, te upisala studij Grafike na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Grafiku je 1995. diplomirala u klasi profesora Frane Para. Bila je na brojnim studijskim putovanjima.

Od 1991. izlagala je na stotinjak samostalnih i kolektivnih izložaba u zemlji i svijetu; u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Grožnjanu, Krku, Ljubljani, Londonu, Grazu , Sofiji, Beču, Milanu, Perrugi, Firenzi, Dartingtonu (Velika Britanija), Palo Altu (California), Hamilton-Victoriji, Canberri, Melbourneu (Australija), Genevi i drugdje.Autorica je mnogobrojnih scenografija u europskim nacionalnim kazalištima, festivalima i televizijskim kućama: Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu, Kazalište Gavella, Teatar I.T.D., Slovenska nacionalna opera u Ljubljani, Bloomsbury Theatre London, Dartington International Summer Festival, Dubrovačke ljetne igre, Splitske ljetne igre, HTV, OTV i druge.

Koautorica je nekoliko bibliofilskih izdanja i suradnica poznatim književnicima, redateljima i glazbenicima. Za svoja likovna ostvarenja nagrađena je s više nagrada i priznanja. Sudionica je brojnih likovnih radionica, kolonija i simpozija.

Radovi Izabele Šimunović nalaze se u mnogim muzejima, galerijama i privatnim zbirkama u zemlji i svijetu.

Bila je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU).

 Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU