ALTERNATIVNI ZAGREBAČKI SALON / Natječaj za izlaganje

46. ALTERNATVNI ZAGREBAČKI SALON priredit će se u galeriji Zlatni konj od 28. svibnja do 28. lipnja 2011. godine.

Izložbu organizira Likovni art dizajn centar LADICA, koji raspolaže sa 900 četvornih metara zatvorenog prostora i 2.000 četvornih metara otvorenog prostora, zahvaljujći logističkoj potpori Sajma automobila Zagreb. Troškove organizacije ALTERNATIVNOG SALONA, osim Sajma automobila Zagreb, pokrivaju izlagači te sponzori i donatori.

46. ALTERNATVNI ZAGREBAČKI SALON se organizira za sve likovne stvaraoce na području primijenjenih umjetnosti i dizajna koji su se namjeravali natjecati za izlaganje na 46. zagrebačkom salonu, a odustali su jer su zaključili kako im se djela ne uklapaju u zadanu temu „Rukopisi novog doba“ ili ih je pak destimulirala kotizacija od čak 300 kuna po ponuđenom djelu, iako je za troškove 46. Zagrebačkog salona odobreno čak 200.000 kuna, od strane Ministarstva kulture i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport.

Na ovom ALTERNATIVNOM SALONU mogu također izlagati i svi oni umjetnici čija djela nisu odabrana za izlaganje na 46. zagrebačkom salonu.

Ovom izložbom se žele, donekle, nadoknatiti štete koje su nastale nespretnim konceptom organizacije 46. Zagrebačkog salona, kojim je igorirana sama bit Zagrebačkog salona, kao svojevrsne trogodišnje smotre i prikaza najvrijednijh djela umjetničke produkcije u segmentu. primijenjenih umjetnosti i dizajna u Hrvatskoj. Izložbom se također želi promovirati običaj održavanja alternativnih izložaba Zagrebačkih salona, ali i drugih sličnih izložaba, u uvjerenju kako se na taj način može potaknuti vrlo zanimljiva i korisna rasprava o aktualnoj produkciji umjetnina i svekolikom likovnom djelovanju te odnosima naspram vizualnih umjetnosti. Zato će se posebno prihvaćati i prijedlozi za organizaciju okruglih stolova, tribina i performansa.

Pravila za izlaganje su slijedeća:

 • 1. Svaki autor koji prijavi izlaganje može izložiti do 3 djela.
 • 2. Svaki izlagač će biti zastupljen u katalogu, te na posebnom portalu,s jednim djelom i temeljnim podacima.
 • 3. Poseban međunarodni žiri, sastavljen od 5 do 7 članova, vrši valorizaciju izloženih djela te dodijeljuje slijedeće nagrade i priznanja:
  • 2 zlatne plakete (tj. za primijenjenu i dizajn) i samostalna izložba u Zlatnom konju
  • 4 srebrne plakete
  • 1 zlatna plaketa za mladog umjetnika do 35 godina (rođen 1976. ili kasnije)
  • Očitovanja o izvrsnosti
  • Diplome o sudjelovanju
 • 4. Izlagači koji su članovi HDLU-a, ULUPUH-a, HDD-a i UHA-e participiraju u troškovima organizacije izložbe s iznosom od 150,00 kuna. Ostali izlagači paricipiraju s iznosom od 350,00 kuna. Participacija se uplaćuje u korist LADICA, Radićeva 30, 10000 Zagreb, ž.r. 2360000-1102189732. Pod Poziv na broj odobrenja treba upisati 01- OIB izlagača. Kopiju uplatnice treba uputiti na adresu: LADICA, Sajmišna 8/I, 10000 Zagreb ili faksirati na 01 481 3149. Uplatnica se također može skenirati i poslati na e-mail: zlatnikonj@hi.t-com.hr
 • 5. Svaki izlagač dobiva katalog besplatno tj. bez posebne naknade.
 • 6. Autori trebaju prijavnice za izlaganje dostaviti do 21. svibnja 2011., poštom, faksom, elektronskom poštom ili u Galeriju Zlatni konj, Sajmišna 8 /1, 10010 Zagreb, svaki dan osim petka od 10 do 14 sati. Uz svako prijavljeno djelo nužno je priložiti kvalitetnu fotografiju ili CD, jer će se ista koristiti za katalog i žiriranje. Snimci se također mogu poslati e-mailom uz prijavu.
 • Galerija Zlatni konj pruža uslugu snimanju djela uz trošak od 30 kuna po djelu.
 • 7. Autor izložbe je Hanibal Salvaro u suradnji s umjetnicima volonterima. Za sve informacije i eventualne nejasnoće treba se obratiti na GMS: 095 8675 646 , na e-mail: zlatnikonj@hi.t-com.hr te u Galeriji Zlatni konj,

Mole se izlagači i drugi koji želi pridonijeti uspjehu ove priredbu da se jave i eventualno ukljuće u organizaciju. Jer posla ima dosta, ali ne i novaca.

.

Dokumenti:

pravilnik žiriranja

prijavnica

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU