Gornjogradska likovna kolonija

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u Zagrebu – HDLU i Turistička zajednica Grada Zagreba – TZGZ po drugi puta organiziraju „Gornjogradsku likovnu koloniju“ koja se održava svakodnevno u razdoblju od 27.5. – 3.9.2011. radnim danom od 11 do 21 sata i vikendom od 11 do 20 sati u sklopu Ljeta na Stross-u na zapadnoj strani Stossmayerovog šetališta (od Uspinjače lijevo, 150 metara prema Mesničkoj ulici) s ciljem dodatnog oživljavanja Gornjeg Grada tijekom ljetnog perioda.

I. O RADIONICAMA

Radionice su besplatne za sve sudionike, a svrha im je upoznati građanstvo sa raznolikim likovnim izričajima i likovnim tehnikama te pružiti mogućnost stvaranja uz profesionalno vodstvo likovnih umjetnika i umjetnica koji su članovi i članice HDLU, te izraditi vlastiti rad u inspirativnom Gornjogradskom okruženju u hladovini pod krošnjama Strossmayerovog šetališta.

Besplatni materijal za radionice je omogućen od strane Turističke zajednice Grada Zagreba, a svaki polaznik radionice svoje umjetničko djelo, nastalo uz profesionalno vodstvo naših umjetnika, može ponijeti sa sobom.

Radnim danom se održavaju besplatne autorske radionice za svaku životnu dob.

Primjerice, do sada su svakodnevno održane radionice slikanja akvarelom, slikanja na platnu, modeliranja žicom, oslikavanje lepeza, slikanja na tekstilu, radionice kolaža, crtanja olovkom, tušem i slično; posebne radionice za djecu – radionice slikovnica, slikanje pisma prijatelju, kolaža, glinamola, a održali su ih i dalje će održavati za građanstvo naši umjetnici i umjetnice:

Nina Bešlić, akademska slikarica

Damir Gajski, akademski slikar

Krešimira Gojanović, akademska grafičarka

Renata Facan pl. Kušec, akademska slikarica

Dario Raffaele Orioli, akademski slikar

Vesna Šantak, akademska grafičarka

Iva Višošević, akademska slikarica

Nataša Vuković, akademska slikarica

A slijede još besplatne autorske radionice grafike, izrade suvenira, originalnih broševa, kolaža, modeliranja glinom, izrada igračaka, makete grada, crtanja stripova i slično, naših članova i članica:

Gaella A. Gottwald, likovna umjetnica i ravnateljica HDLU

Igor Hajdarhodžić, Udruga Trabakul – Glineni brodovi

Josip Ivančić Pino, likovni umjetnik

Helena Janečić, akademska slikarica

Božidar Katić, akademski grafičar

Dijana Nazor, akademska slikar-restaurator

Marko Pašalić, akademski grafičar

Helena Ramljak, akademska slikarica

Nebojša Vuković, akademski grafičar

te ostalih umjetnica i umjetnika koji će biti naknadno najavljeni

Nedjeljne radionice su isključivo namijenjene djeci: oslikavanje kartonskih kućica, kamenčića, oslikavanje zajedničkog platna i ostalo.

Trajanje radionica

Radnim danom i vikendom od 11 – 13 sati i 16 – 19 sati.

Za blagdane nema radionica.

II. OSTALI SADRŽAJI

Prodaja radova likovnih umjetnika

Osim radionica, svakodnevno se mogu kupiti originalni radovi likovnih umjetnika, članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

To su vedute grada Zagreba, vrijedni suveniri – akvareli, torbe, razglednice, ilustracije, bedževi, grafike, slike i slično, cjenovno pogodni za svaki džep.

Primjerice, mogu se naći radovi naših umjetnika i umjetnica: Sanje Bauernfreund, Damira Gajskoj, Nine Bešlić, Željke Gradski, Krešimire Gojanović, Renate Facan pl. Kušec, Ivane Ognjanovac, Sebastijana Dračića i Tomice Paradi, Nataše Vuković, Nebojše Vuković, Daria Raffaele Oriolia, Vesne Šantak, Anite Kuharić Smrekar, Dijane Šimek, Martine Vrbanić, Blaženke Zvonković, a ponuda se svakim danom dodatno povećava i nadopunjuje novim radovima umjetnika i umjetnica.

Subotom i nedjelom svoje radove prodaju i umjetnici: Stjepan Jambrešić, Ivana Režek, gostujući umjetnici iz Čilea, te ostali umjetnici koji još nisu članovi HDLU-a.

Radno vrijeme:

Radnim danom od 10 do 21 sati

Vikendom i blagdanom od 11 do 20 sati

Svakodnevno sudjelovanje likovnih umjetnika

Po uzoru na Pariški Montmartre, svakodnevno i neovisno o radionicama i ostalim sadržajima, likovni umjetnici, portretisti, karikaturisti, slikari, crtači, ilustratori i ostali umjetnici na licu mjesta stvaraju svoje radove koji se mogu i kupiti.

Radno vrijeme: po slobodnom izboru umjetnika

Ostali dodatni i zanimljivi sadržaji, koji će se održati u srpnju i kolovozu, a čiji će termini biti naknadno objavljeni su:

Maraton portreta gdje će tijekom cijelog dana na različitim lokacijama na Gornjem gradu, umjetnici crtati portrete na način da kandidat za portret pozira pojedinom umjetniku nekoliko minut,a a potom crtež nosi do drugog umjetnika koji ga nastavlja te konačno do zadnjeg umjetnika koji ga dovršava. Na taj način svaki kandidat za crtanje svog portreta može za cjenovno povoljan iznos dobiti vrijedan rad nacrtan i potpisan od strane nekoliko umjetnika i umjetnica.

Zajedničko kreativno iskustvo inspirirano Kandinsky kreativnim iskustvom održanim 3.7.2010. godine ispred Meštrovićevog paviljona gdje su umjetnici, građani i članovi udruge slijepih zajedno oslikavali veliko platno zavezanih očiju, samo slušajući glazbu muzičara.

Performansi umjetnika i umjetnica.

Info

ZA VRIJEME TRAJANJA IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU