SVJETSKA TURNEJA IZLOŽBE RELIKVIJA STARIH 2600 GODINA

POSVEĆENO  SVJETSKOM  MIRU  I  KULTURI  NENASILJA

Putujuća izložba relikvija kao dio svjetske duhovne stečevine započela je u ožujku 2001., i prošla do sada svim kontinentima. Relikvije su do sada obišle 55 zemalja na svim kontinentima i doživjele više od 550 javnih postavki na kojima je bilo do kraja 2010. godine preko 1.350.000 ljudi.

U ovoj jedinstvenoj i dragocjenoj kolekciji relikvija nalaze se stotine eksponata velikih budističkih duhovnih majstora i svetaca stare Indije, Burme, Indonezije, Tajlanda, Koreje, Tajvana, Tibeta, Francuske i drugih zemalja uključujući i izuzetnu zbirku relikvija povijesnog Bude Sakyamunija i njegovih bliskih učenika. U kolekciji se nalaze i relikvije petsto Budinih arahata.

Relikvije će biti izložene u Zagrebu i to 12., 13. i 14. kolovoza ove godine u Domu hrvatskih likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma bb.

Na ceremoniji koja prethodi otvorenju za javnost u mnogim su gradovima diljem svijeta do sada bili prisutni, pored istaknutih umjetnika, i gradonačelnici, ministri kulture, premijeri i predsjednici država ili njihovi predstavnici kao i uglednici različitih duhovnih zajednica pridavši tako posebni značaj ovoj manifestaciji mira i nenasilja.

Ceremonija otvorenja izložbe u Zagrebu bit će popraćena molitvom i prinošenjem svjetlosti svijeća za mir i sklad u svijetu.

Na ceremoniju se pozivaju predstavnici gradske vlasti, stranih diplomatskih predstavništava u Zagrebu, svjetovnih udruga za mir i ekologiju, duhovnih zajednica, akademije, školstva, ministarstva kulture, sporta, udruge branitelja, umjetnika i drugi. Ceremoniju će pratiti televizija, a planirana je i konferencija za novinare.

Za trajanja izložbe uz razgledavanje relikvija posjetitelji će imati i druge mogućnosti:

  • – prisustvovati projekciji filma o relikvijama i velikom projektu Maitreja u sjevernoj Indiji
  • – prinijeti svjetlost na oltar posvećen svjetskom miru i kulturi nenasilja
  • – dobiti željene informacije, CD-e, DVD i brošure u vezi relikvija i projekta Maitreja na info-pultu organizatora izložbe za Hrvatsku, H.B.D.’Padmasana’ i Maitreya Project Heart Shrine Relic Tour.

Izložba svjetske zbirke relikvija je manifestacija otvorena svima i besplatna za posjetitelje koji žele doživjeti i dijeliti predivno iskustvo susreta sa sobom otkrivajući osobni unutarnji mir, radost i nadahnuće bez obzira na uvjerenja ili duhovnu tradiciju kojoj pripadaju.

Prihvaćaju se donacije koje su namijenjene isključivo projektu Maitreja i izgradnju velike statue-simbola mira. Za donacije će biti postavljene posebne kutije na kojima će pisati Maitreja projekt.

Ceremonija otvorenja izložbe 12. kolovoza namijenjena je samo uzvanicima dok će za javnost izložba biti otvorena 13. i 14. kolovoza od 10 sati do 21 sati.

Izložba relikvija u Zagrebu ne samo da je iznimno pozitivna gesta za unapređenje mira i tolerancije unutar Hrvatske već i jasna poruka otvorenosti Zagreba kao europske metropole i ovakvim međunarodnim manifestacijama koje imaju cilj unaprijediti opću kulturu nenasilja i sklada kao jednu od osnovnih stečevina modernog društva na kojima se zasniva i Europska unija. Stoga se nadamo da ćete svojom nazočnošću na ceremoniji otvorenja uveličati ovaj izuzetan događaj.

Međunarodni organizator: F.P.M.T. zaklada (Maitreya Project),
Duhovni direktor međunarodnog projekta: Ven. Lama Zopa Rinpoche,
Direktor svjetske turneje relikvija: Ms. Victoria Eward
Renfrew Road, London, England, UK
www.maitreyaproject.org

Organizator za Hrvatsku:  H.B.D. ‘Padmasana’,
Centar za promidžbu izvorne umjetnosti, kulture i duhovnosti Himalaja.
Neprofitabilna, neovisna i nevladina udruga utemeljena 2001 godine.
Osnivač, predsjednik i pravni nositelj Udruge: Dragutin Šmalcelj
Dopredsjednik: Reena Šmalcelj
Tuškanova 35., 10000 Zagreb
www.padmasana.hr
kontakt: padmasana@live.in

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

utorak – nedjelja: 11:00 – 19:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU