KIC / Multimedijalna autorskopravna radionica

Poštovani likovni i primijenjeni umjetnici,

Htjeli bismo Vas obavijestiti o održavanju Multimedijalne autorskopravne radionicečetvrtak 23.2.2012. u 18 h u KIC-u u Zagrebu, Preradovićeva 5, koja je namijenjena autorima sa svih područja autorstva, prvenstveno umjetničkih, te je stoga namijenjena i umjetnicima izvođačima i poduzetnicima u kulturi i to prvenstveno onima koji imaju relevantnije autorsko i autorskopravno iskustvo.

Ova stručna radioica je besplatna za sve sudionike od kojih će mnogi u njoj sudjelovati i sa živom izvedbom ili prikazivanjem snimki svojih autorskih djela kojim je VODA prevladavajući tematski sadržaj – zbog njene aktualnosti i zbog njene simbolike kao izvora života (kao što su autorstvo i ljudska kreativnost izvor napretka civilizacije i njeno obogaćenje), pročišćenja, prolaznosti… ali i sredstvo prijenosa informacija, predmet političkih sukoba i sl.

Radionica je zamišljena kao trosatni interaktivni program u kojem bismo, nakon stručnog uvoda od cca 15-20 minuta, prošli kroz sva umjetnička područja na način da pojedino umjetničko područje predstavimo kroz pripadajuća umjetnička djela nazočnih umjetnika na zadanu temu vode, a potom damo osvrt na autorskopravne specifičnosti dotične umjetničke vrste, ali i neumjetničkih vidova autorstva.

Ovaj poziv smo već poslali svim vodećim udrugama u području vizualnih umetnosti, ali Vam ga i izravno prosljeđujemo, jer ne bismo htjeli da se kojim slučajem dogodi da Vas ova informacija mimoiđe. Svojesudjelovanje na ovoj radionici već su potvrdili brojni relevantni stručnjaci iz područja glazbe, kazališta, plesa, filma, likovnosti, književnosti, novinarstva i sl., pa i iz kulturnih i znanstvenih ustanova.

U pogledu autora iz područja primijenjenih umjetnosti posebno nam je stalo do toga da budu prisutni oni umjetnici koji su aktivni u onim područjima u kojima se preklapaju različite umjetničke vrste – u kazališnim i audiovizualnim produkcijama, u oblikovanju glazbenih i književnih izdanja, a s druge strane i oni umjetnici za koje nema nikakve autorskopravne edukacije – strip, vrtna umjetnost… i njihova umjetnička podvrsta nije u tom smislu nigdje zastupljena.

Zahvaljujemo na suradnji!

S poštovanjem,

Stribor Jurčić, direktor

Pegaz Auctoritas d.o.o.
10000 Zagreb, Croatia
Palmotićeva 4, Zagreb
Ured: Vukovarska 253, Zagreb
Tel. & fax: +385-1-4852-535
Mob.: +385-91-556-3454
Web: www.pegazus.hr

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe


 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU