Natječaj za izradu logotipa “torte makarane”

Turistička zajednica Grada Makarske i Grad Makarska raspisali su natječaj za izradu logotipa „torte makarane” kao vizualnog identiteta tradicionalne makarske slastice.

Cilj je ovog natječaja izrada kvalitetnog i prepoznatljivog grafičkog rješenja „torte makarane” kojemu je svrha isticanje na promidžbenim materijalima koje Grad Makarska i Turistička zajednica Grada provode u cilju zaštite i brendiranja te tradicionalne makarske slastice (plakati, letci, monografija, brošura, suveniri, službene stranice Grada Makarske i Turističke zajednice Grada), kao i isticanje na svim ugostiteljskim objektima i hotelskim kućama koji u sklopu svoje ponude proizvode i prodaju tortu makaranu. Sama po sebi „torta makarana” sa svojim specifičnim izgledom – okrugla, prekrivena rombovima daje već dovoljno materijala za izradu kvalitetnog sustava logo znaka kao vizualnog identiteta „torte makarane”.

Stoga, pozivamo umjetnike/ice, dizajnere/ice, ilustratore/ice, kreativce/ke i stvaratelje/ice da osmisle kreativan i jedinstven logo-znak te osvoje vrijednu nagradu u iznosu od 4.000,00 kuna.

Povjerenstvo za odabir logotipa se sastoji od 5 članova, stručnjaka u svom području: fotograf, etnolog, arhitekt, ak. slikar i turistički djelatnik, čija imena ćemo objaviti naknadno.

Raspisivanje ovog natječaja nastavak je projekta zaštite i brendiranja tradicionalne „torte makarane”, a kreativno i kvalitetno grafičko rješenje makarskog brenda doprinijet će podizanju kvalitete njene prepoznatljivosti u okviru turističko-ugostiteljske ponude grada.

U suradnji s ostalim partnerima u projektu; Hotel Park, Hotel Osejava, Hoteli Makarska, Hotel Biokovo, Apfel Makarska i Dalmacija Wine Expo nastavljamo u ostvarivanju zacrtanih ciljeva zaštite i brendiranja makarskog brenda „torte makarane” te ćemo u sklopu sajma Dalmacija Wine Expo nastupiti na prigodnom štandu, a u sklopu Dana torte makarane održat ćemo izložbu svih radova pristiglih u sklopu Natječaja za izradu logotipa.

„Torta makarana” se po mnogočemu razlikuje od sličnih torti te je duboko prisutna u kulturološkim, etnološkim i povijesnim korijenima Makarske, te upravo stoga, ovim natječajem, želimo spojiti kulturu i turizam grada Makarske.

Ovdje možete preuzeti detaljan tekst natječaja kao i sliku „torte makarane”.

Rok za predaju idejnih rješenja je 20. travnja 2012. godine.
Naknadno poslane prijave se neće razmatrati.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

Tijekom trajanja izložbe Murtić 100 do 18.7.2021. radno vrijeme je od ponedjeljka do nedjelje od 11 do 21h

Redovno radno vrijeme nakon 18.7.2021.:
srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU