GALERIJ@ZABA 2012. – Zagrebačka banka raspisuje ovogodišnji natječaj za izložbu radova mladih umjetnika

Zagrebačka banka nastavlja s potporom mladim umjetnicima, onima kojima je ona najpotrebnija kako bi stasali u velika imena koja će jednoga dana postati dijelom nacionalne baštine.

Drugu godinu zaredom Zagrebačka banka raspisuje Natječaj za mlade umjetnike pod nazivom Galerij@Zaba, koji je otvoren za sve mlade umjetnike u dobi do 35 godina starosti. Do 30. travnja ove godine mladi umjetnici mogu prijavljivati slike, skulpture, grafike, fotografije, te po prvi puta i prototipove produkt dizajna. Novost ovogodišnjeg natječaja također jest i zadana tema za prijavljene radove koja glasi: Zelena zona, čime banka potvrđuje svoju opredijeljenost održivosti u svojoj poslovnoj strategiji, a mladim kreativcima pruža mogućnost da izraze svoje viđenje ove nove globalne paradigme.

Banka želi pružiti dobre temelje za uzlet mlade kreativne energije, te dati potporu razvoju novijega stvaralaštva na području likovnosti i dizajna. Kao poticaj tome nastojanju, za ostvarivanje najboljih rezultata, Zagrebačka banka odlučila je prošle godine po prvi puta organizirati natječaj za mlade umjetnike, kako bi im pomogla u njihovim prvim koracima i dala prigodu i priliku izlaganja i pokazivanja svojih umjetničkih dosega javnosti.

Ocjenjivačka komisija imena pobjednika objavit će krajem svibnja 2012., a dva odabrana umjetnika, odnosno umjetnice dobit će mogućnost svoja djela predstaviti na samostalnoj izložbi umjetničkih radova u poslovnicama Zagrebačke banke.

Na prošlogodišnji Natječaj prijavilo se 73 umjetnika, a izniman odaziv umjetnika na najbolji mogući način odražava potrebu mladih kreativaca za afirmacijom. Komisija je odlučila da se iz brojnih radova svojom kvalitetom i osebujnošću talenta izdvajaju radovi dvoje umjetnika – Valentine Supanz i Renea Bachrach Krištofića koji su tako dobili priliku samostalnog izlaganja u prostorima Zagrebačke banke tijekom prošle i ove godine.

Zagrebačka banka već dugi niz godina pruža potporu velikim kulturnim projektima, a često su to nacionalne i internacionalne izložbe čiji je banka partner, pružajući tako domaćoj publici mogućnost susreta s vrhunskim likovnim djelima iz Europe, te afirmirajući potrebu očuvanja i stvaranja vlastite nacionalne baštine.

Dodatne informacije i pristupnica za Natječaj dostupne su na internetskim stranicama Zagrebačke banke:
http://www.zaba.hr/home/wps/wcm/connect/zaba_hr/zabapublic
/drustvena_odgovornost/vizualne_umjetnosti/natjecaj_zelena_zona


Dodatne informacije:
Zagrebačka banka
Odnosi s javnošću
Paromlinska 2, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: ++385 1 6104 153
fax: ++385 1 6104 601
e-mail: PR@unicreditgroup.zaba.hr
www.zaba.hr

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU