Otvoren natječaj 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida

Otvoren natječaj 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida s temom dokumentarna fotografija

Natječaj započinje 5. ožujka, a završava 1. svibnja 2012. godine

4. međunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se po prvi puta u kinu Europa od 15. do 16. lipnja 2012. godine, ali i u jednoj od galerija u gradu Zagrebu.

Gledajući na fotografiju kao sredstvo izražavanja, odnosno dokumentiranja društvenih događaja i ljudskog ponašanja, na ovogodišnjem će se međunarodnom festivalu fotografije Organ Vida predstaviti radovi na temu dokumentarne fotografije u svojem najširem smislu.

Natječaj će biti otvoren od 5. ožujka do 1. svibnja, dok će rezultati natječaja biti objavljeni 20. svibnja na internet stranici međunarodnog festivala.

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske i inozemni autori, a primaju se serije fotografija, odnosno dokumentarni projekti, od minimalno tri (3) do maksimalno dvadeset (20) fotografija. Dokumentarni serijal treba pratiti i pripadajući opis.

Izabrani radovi bit će izloženi u galerijskom prostoru za vrijeme trajanja festivala, a o izboru finalista i pobjednika odlučit će profesionalni međunarodni žiri od pet članova. Članovi žirija bit će uskoro objavljeni na internet stranici međunarodnog festivala. Propozicije i pravila natječaja možete pročitati ovdje.

Pobjedniku 4. međunarodnog festivala fotografije Organ Vida bit će uručena nagrada i priznanje Organa Vida.

Osim što će se po prvi puta međunarodni festival fotografije održati u kinu Europa i u jednoj od galerija u gradu Zagrebu, Organ Vida je po prvi puta dobio i vizualni identitet zahvaljujući multidisciplinarnom kreativnom studiju Stožer. Novim je vizualnim rješenjem kreativni studio odvojio istoimenu udrugu od međunarodnog fotografskog festivala i na taj je način omogućio uspostavljanje lakše komunikacije festivala, koji se redovito održava od 2009. godine u Zagrebu.

Više o nastanku vizualnog identiteta možete pročitati ovdje.

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU