31. salon mladih: Korekcije / Predavanje: Status creation process in the contemporary art / Dr.sc. Stefano Baia Curioni

31. salon mladih: Korekcije

Predavanje: Status creation process in the contemporary art

Dr.sc. Stefano Baia Curioni

razgovor vodi Marko Golub

22.9.2012.

od 19 sati

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Trg žrtava fašizma bb

Galerija Prsten

…………………………………………………………

U subotu 22. 9. od 19 sati program predavanja završavamo posebnim gostom. Stefano Baia Curioni, ugledni profesor s prestižnog Universita’ Bocconi iz Milana održat će predavanje Status creation process in the contemporary artAlpha

Dr.sc. Stefano Baia Curioni je profesor ekonomije umjetnosti i kulture na Bocconiju i potpredsjednik istraživačkog centra ASK (Art, Science and Knowledge) pri Bocconiju koji se bavi istraživanjem ekonomije umjetnosti i kulture te specifično upravljanjem institucijama u kulturi. Član je znanstvenog vijeća Palazzo Te u Mantovi, upravnog savjeta Fondazione Ratti u Comu, evaluator kulturnih politika pri Europskom istraživačkom vijeću.
Raspon istraživanja Baie Curionija seže od upravljanja kulturnom baštinom do autorskih prava i kulturnih politika. Recentniji istraživački fokus obuhvaća produkciju i prezentaciju suvremene umjetnosti, institucionalne oblike njenog predstavljana te tržište suvremene umjetnosti. Neki od niza projekata iz tog područja.
Studije izvodivosti za Muzej suvremene umjetnosti u Milanu (2008-2009), Istraživanje modela europskih muzeja suvremene umjetnosti (2008-2011), Umjetničko značenje tržišne vrijednosti – Nacionalne platforme i globalno umjetničko tržište: Art Basel 2005-2010.
Jedan je od inicijatora projekta “Najljepša Kunsthalle na svijetu – projekt za centar suvremene umjetnosti u Comu” koji je u Fondazione Ratti u Comu od 2010-2012 okupio niz kustosa, kritičara, umjetnika, s ciljem propitivanja izlagačkih praksi suvremene umjetnosti na početku 21. stoljeća.

…………………………………………………………

Radno vrijeme Salona i Vip kafića je od 16 do 22.30 sati

Ulaz na Salon je slobodan

HDLU u suradnji s HŽ osiguralo je 40 % popusta na povratna putovanja u redovitim vlakovima za posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije

31. Salon mladih ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Sponzori su Hrvatske željeznice, Ars Kopija

Medijski pokrovitelj je t-portal

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU