• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

Emily Butler i Annabelle Diot gostuju na 31. Salonu mladih

31. SALON MLADIH : KOREKCIJE
Annabelle Diot i Emily Butler, predavanje

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

Subota, 8. 9. 2012. u 19 sati

——————————————————————————————————————————

Trideset i prvo bijenalno izdanje Salona mladih, izložbe koja prezentira stvaralaštvo mladih hrvatskih umjetnika, unutar ovogodišnjeg tematskog programa „Korekcije“ sa zadovoljstvom će na predavanju te raspravi nakon ugostiti svjetski priznate stručnjakinje muzejsko-izlagačkih aktivnosti, Emily Butler i Annabelle Diot. Predavanje te potom razgovor će se održati ove subote, 8. rujna 2012. u 19 sati, u Domu HDLU na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Annabelle Diot projektna je menadžerica i muzeografska konzultantica s angažmanom u kući Lordculture u Parizu. S iznimnim iskustvom suradnje i vođenja brojnih međunarodnih projekata u privatnom i javnom sektoru koji se bave implementacijom različitih pristupa u upravljanju i razvijanju kulturnog naslijeđa, Annabelle se posebno bavi ulogom koju kulturno naslijeđe ima kao komunikacijski medij. Također, specijalizirana je za pozicioniranje i branding kulturnih institucija, počevši od onih u Francuskoj, preko Španjolske i Rusije, pa do Azerbejdžana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hondurasa.

Emily Butler kustosica je slavne londonske galerije Whitechapel, koja bilježi tradiciju i postojanje dulje od stotinu godina. Emily Butler je dakle, svoje profesionalne dosege iskalila na jednom od žarišta londonske kulturne scene, kao i svjetske scene suvremene umjetnosti. Imala prilike surađivati na brojnim izložbenim projektima istaknutih umjetnika današnjice, pri čemu valja istaknuti izložbu Gilberta&Georgea upravo u Zagrebu.

Gošće će u kratkim crtama predstaviti svoj dosadašnji rad, ali i iz svojih institucionalnih pozicija govoriti o mogućnostima pobune umjetnika i to na primjerima iz matičnih kuća. Postoji li potreba i motivacija za rizikom i subverzijom među umjetnicima, koje dovode do pomicanja ustaljenih granica umjetnosti, samo je jedno od pitanja koja će se pokušati dotaknuti ovom prilikom. Također, Diot i Butler će se osvrnuti na izlagačku situaciju mladih umjetnika u svom lokalnom kontekstu, o načinima njihove afirmacije i puta prema potpunoj umjetničkoj samoodrživosti, kao i o novim mogućnostima njihove prezentacije.

Ulaz na predavanje i raspravu je slobodan.

Info

RADNO VRIJEME (Dom HDLU)

Izložba 57. Zagrebački salon bit će zatvorena za javnost u petak, 7.10.2022. zbog ugošćivanja međunarodne konferencije Destination: Together in EU u organizaciji Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Mreže mladih Hrvatske, u partnerstvu s Veleposlanstvom Češke Republike i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj.

Detaljnije o konferenciji te registraciji za sudjelovanje možete pronaći OVDJE.

Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je moguće uz obaveznu registraciju, do popunjena raspoloživih mjesta. Radni jezik konferencije je engleski.

Zagrebački salon nanovo će biti otvoren za javnost u subotu, 8.10.2022.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

REDOVNO RADNO VRIJEME IZLOŽBE:

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU