Emily Butler i Annabelle Diot gostuju na 31. Salonu mladih

31. SALON MLADIH : KOREKCIJE
Annabelle Diot i Emily Butler, predavanje

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

Subota, 8. 9. 2012. u 19 sati

——————————————————————————————————————————

Trideset i prvo bijenalno izdanje Salona mladih, izložbe koja prezentira stvaralaštvo mladih hrvatskih umjetnika, unutar ovogodišnjeg tematskog programa „Korekcije“ sa zadovoljstvom će na predavanju te raspravi nakon ugostiti svjetski priznate stručnjakinje muzejsko-izlagačkih aktivnosti, Emily Butler i Annabelle Diot. Predavanje te potom razgovor će se održati ove subote, 8. rujna 2012. u 19 sati, u Domu HDLU na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu.

Annabelle Diot projektna je menadžerica i muzeografska konzultantica s angažmanom u kući Lordculture u Parizu. S iznimnim iskustvom suradnje i vođenja brojnih međunarodnih projekata u privatnom i javnom sektoru koji se bave implementacijom različitih pristupa u upravljanju i razvijanju kulturnog naslijeđa, Annabelle se posebno bavi ulogom koju kulturno naslijeđe ima kao komunikacijski medij. Također, specijalizirana je za pozicioniranje i branding kulturnih institucija, počevši od onih u Francuskoj, preko Španjolske i Rusije, pa do Azerbejdžana, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Hondurasa.

Emily Butler kustosica je slavne londonske galerije Whitechapel, koja bilježi tradiciju i postojanje dulje od stotinu godina. Emily Butler je dakle, svoje profesionalne dosege iskalila na jednom od žarišta londonske kulturne scene, kao i svjetske scene suvremene umjetnosti. Imala prilike surađivati na brojnim izložbenim projektima istaknutih umjetnika današnjice, pri čemu valja istaknuti izložbu Gilberta&Georgea upravo u Zagrebu.

Gošće će u kratkim crtama predstaviti svoj dosadašnji rad, ali i iz svojih institucionalnih pozicija govoriti o mogućnostima pobune umjetnika i to na primjerima iz matičnih kuća. Postoji li potreba i motivacija za rizikom i subverzijom među umjetnicima, koje dovode do pomicanja ustaljenih granica umjetnosti, samo je jedno od pitanja koja će se pokušati dotaknuti ovom prilikom. Također, Diot i Butler će se osvrnuti na izlagačku situaciju mladih umjetnika u svom lokalnom kontekstu, o načinima njihove afirmacije i puta prema potpunoj umjetničkoj samoodrživosti, kao i o novim mogućnostima njihove prezentacije.

Ulaz na predavanje i raspravu je slobodan.

Info

RADNO VRIJEME IZLOŽBE “PROSTORIA 10” RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU) JE:

utorak – petak: 10 – 21
subota – nedjelja: 10 – 18

ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

Ulaz na izložbu je besplatan.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU