Tjedni program 31.salona mladih

31. salon mladih: Korekcije

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika

Meštrovićev paviljon

Trg žrtava fašizma bb, Zagreb

Radno vrijeme je od 16 do 22.30 sati, a ulaz je slobodan

………………………………………………………………………

Trideset i prvo izdanje Salona mladih, bijenalne izložbe radova mladih umjetnika koja se u Domu HDLU, popularnoj Džamiji, održava do 23. rujna, nastavlja se u dinamičnome ritmu svojih programa. U samo prvih sedam dana od otvorenja, izložbu je pogledalo više od 1500 posjetitelja, što je izrazito pozitivan odaziv na ovogodišnji koncept pod naslovom „Korekcije“, koji potpisuje kustos Vladimir Čajkovac.

U petak 14. rujna od 20 sati održat će se Antisalon/Salon odbijenih u prostorima Medike koji je podržan od strane Salona mladih u okvirima Paralelnog Salona, a zastupaju ga Vladimir Tatomir i Stipan Tadić. Sudjelovanje je dosad potvrdilo više od 40 umjetnika.

Salon odbijenih zanimljiv je za studiju slučaja o načinima pozicioniranja mladih umjetnika kao i uvjetima stvaranja oporbe te odnosa umjetnika i institucija. Dokumentacija i razgovori s izloženim umjetnicima bit će prikazivani na Salonu mladih od subote 15. rujna.

U subotu 15. rujna u 19 sati večer je regionalnih kustoskih inicijativa; održat će se razgovor sa Árononm Fenyvesi i Borbálom Szalai, mladim kustosima iz Mađarske. Áron Fenyvesi je likovni kritičar i kustos budimpeštanske galerije Trafó. Riječ je o galeriji koja je sastavni dio Kuće suvremene umjetnosti Trafó, koja objedinjuje suvremenu plesnu, glazbenu i kazališnu umjetnost, vizualne umjetnosti i književnost te je prva takva institucija u Mađarskoj. Fenyvesi je autor postava brojnih izložbi kojima prati suvremenu mađarsku umjetničku scenu te je nominiran za prestižnu nagradu Lorenzo Bonaldi.

Borbála Szalai je kustosica koja je djelovala unutar neprofitne organizacije Studio of Young Artists Association (Budimpešta). Organizacija okuplja petstotinjak umjetnika, ali i kustosa, s ciljem podrške u profesionalnom djelovanju članovima i uspostavljanju međunarodnih suradnji u sferi suvremene umjetnosti.

Nadalje u subotu, posjetitelji predavanja će iz prve ruke moći vidjeti kako izgleda kada se povjesničar umjetnosti odluči za karijeru chefa. Danko i Tanja će pripremiti, na veselje organizatora i svih prisutnih, specijalitete organske i vegetarijanske kuhinje.

Isto tako, posjetitelji će moći uči u svijet automobila, motora i mehanike te će iz prve ruke doznati kako to izgleda kada se umjetnica odluči na karijeru automehaničarke. Dina Rončević će zajedno sa Ivanom Turčinom, Dinom Karadžić i Anjom Novković izrađivati vozilo te time označiti regeneraciju uspostavljanja vlastitog identiteta. U tom će biti stvorena situacija u kojoj ne postoji mogućnost da muškarci dominiraju razgovorom, što se, praksa pokazuje, obavezno događa kada se razgovara o mehanici, bez obzira na razinu znanja.

Filmovi u okviru otvorene selekcije „Strategije otpora“ na temu pobune i otpora prikazivat će se i ove nedjelje, 15. rujna od 17 do 22 sata.

…………………………………………………………..

Kako bi posjet 31.salonu mladih bio olakšan svima zainteresiranima koji stanuju izvan Zagreba, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Hrvatskim željeznicama osiguralo je 40 % popusta na povratna putovanja u redovitim vlakovima za posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i Slovenije.

31. Salon mladih ostvaren je uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Gradskog ureda za kulturu grada Zagreba.

Sponzori su Hrvatske željeznice, Ars Kopija

Medijski pokrovitelj je t-portal

Info

Cijene ulaznica za manifestaciju 6. bijenale slikarstva

30 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
20 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
15 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
60 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)

GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ te studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, učenike ŠPUD (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina

Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.

Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 25% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 
RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja : 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom ( 1. i 18.11.) zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU