Noć performansa

NOĆ PERFORMANSA

25.10.2012. od 22 sata.

GALERIJA BAČVA
Dom hrvatskih likovnih umjetnika
Trg žrtava fašizma bb
10 000 Zagreb

————————————————————————–
Pet zvijezda domaće nezavisne scene s Noći performansa otvara zagrebački dio programa festivala Perforacije.

Zagrebački segment Perforacija otvara novo izdanje jedinstvenog branda ovog festivala, Noći performansa, koja je u u protekle dvije godine već gostovala u New Yorku i Portlandu, Beogradu, Ljubljani, Skopju, Brestu i Caenu intenzivno promovirajući umjetnike iz Hrvatske, ali i regije.
Noć performansa 2012. odvijat će se 25. listopada u HDLU, a donosi jedinstveni program pet izvođača: Jakova Labrovića, Siniše Labrovića, Marijana Crtalića, Bojana Gagića i Stipe Kostanića.

Program započinje u 22 sata, a kao i sva prethodna izdanja Noći performansa obećava zanimljiv istraživački dijalog umjetnika i publike na temu povezanosti / veza / odnosa, u jedinstvenom okruženju Meštrovićeva paviljona, uz besplatan ulaz za posjetitelje.
Član iznimno uspješne splitske novocirkuske kompanije Room 100, Jakov Labrović, po prvi će put, i to kako kaže ‘preko veze’, surađivati s prezimenjakom, performativnim ministrom kulture, Sinišom Labrovićem. Veze, ali one obiteljske kroz prizmu zvučnih slika, električnih krugova kao instrumenata te tehnologije kao utjelovljena sjećanja – propitivat će multimedijalni umjetnik Bojan Gagić projektom ‘Interieur’. Sisački likovnjak i performer, dobitnik nagrade THT- MSU, Marijan Crtalić obećava brutalno preispitivanje stvarnosti; dok će Stipe Kostanić premijerno izvesti performans ‘One Touch’ kojim propituje percepciju glumčeve / izvođačeve osobe, koja je u paradoksalnom odnosu istodobno subjekt i objekt, izvođač i instrument. Publika je pozvana bilo kojim dijelom svog tijela jednom dodirnuti bilo koji dio tijela golog izvođača. Upravo tim Kostanićevim performansom uskoro će započeti i beogradsko izdanje Noći performansa u studenom, a kojim Perforacije nastavljaju svoj uspješni niz međunarodnih gostovanja.
Perforacije u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku traju od 24. do 31. listopada, a sve informacije o njihovu programu, izvođačima i lokacijama dostupne su na www.perforacije.org

Info

RADNO VRIJEME DOMA HDLU (GALERIJE PRSTEN, BAČVA I PM)

utorak – nedjelja: 11 – 19
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU