• 57. zagrebački salon vizualnih umjetnosti

3. artOmat

3. artOmat!

U petak, 14. prosinca 2012. s početkom u 19:00 sati, uz božičine slastice, piće i nastup DJ-a, otvara se treći artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta.

Već treću godinu za redom, artOmat spaja kreativce različitih područja koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem sudjeluju u kreiranju izuzetno inspirativnog programa u jedinstvenoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

I ove godine na istoj adresi 143 odabrana autora izlaže originalne, inovativne, unikatne radove koji istupaju iz standardne ponude te nas oduševljavaju svojim inspirativnim idejama i kreativnim rješenjima. Osim prodajno-izložbenog dijela, već tradicionalno se na programu nalaze besplatne edukativne likovne radionice, umjetnički performansi, muzički nastupi te od ove godine po prvi put uz pokroviteljstvo Erste banke i projekta Urbanka – Art for all festival.

Budući da se radi o festivalu različitih kreativnih iskustava, svaka radionica u sklopu Art for all festivala tematski je drugačija. Festival započinjemo u subotu, 15. prosinca sa Maratonom portretiranja – disciplinom u kojoj renomirani umjetnici raznim tehnikama slikaju portrete zainteresiranim posjetiteljima, dok će se istovremeno u suradnji sa Udrugom Prijatelji životinja održati Dan tetoviranja (Solidarnost 269).

U nedjelju, 16. prosinca počinje četverodnevna Radionica Kamensko, nastala u suradnji Hrvatskog dizajnerskog društva i Udruge Kamensko, a dio je serije radionica Extraordinary Design započete 2011. Radionicu će voditi profesionalni modni i produkt dizajneri sa članicama Udruge Kamensko, na kojoj će se dvoje posjetitelja okušati u dizajniranju proizvoda na teme: Novi život stare odjeće, Šivaonica modnih dodataka, Novo ruho Božića, Obuci poklon!. Pokrovitelj radionice je Ured za ravnopravnost spolova. Istovremeno će se u nedjelju zbivati Kandinsky – kreativno iskustvo gdje će posjetitelji, slikajući po velikom platnu uz lagani ritam glazbe sa povezom oko očiju, doživjeti sjedinjenje glazbe i pokreta kista. Nedjelju zatvaramo glazbenim performansom Protection Ksenije Ladić, u kojem se zvukovi postižu korištenjem tibetanskog posuđa i čaša, a djeluju poput masaže za osjetila. U sklopu Art for all festivala također je nezaobilazna radionica Pekmez med, koja će se održati 16. i 17. prosinca, a na kojoj će se izrađivati plišani medvjedi (Medo Štedo, Urbanka, Erste).

Ove godine po prvi put, od 15. – 19. prosinca, Galerija Siva / AKC Medika aktivirat će  underground prostor Doma hrvatskih likovnih umjetnika gdje će predstaviti svoj program GRAFFITI TAKE OVER / from the underground. Na programu, posjetitelji će moći izrađivati skice, naljepnice i kolaže na tematskim radionicama, moći će pogledati izložbu i filmove ili prelistati graffiti magazine Zagreb Fever.

Nakon Art for all festivala započinju umjetnički performansi, muzički nastupi te serija besplatnih edukativnih likovnih radionica. U utorak, 18. prosinca na performansu Taktilne prošlosti, nastalim u suradnji sa Klubvizijom SC, umjetnici tematiziraju specifičan prostor Galerije Bačva kroz izvedbu proširenog filma u tišini. Taj isti dan, nakon zatvaranja sajma, program se ekstenzivno nastavlja u Vip klubu gdje će skladateljica Ana Horvat izvoditi elektroakustičku glazbu za sve iskrene ljubitelje elektroničkog zvuka. U drugoj polovici artOmat-a očekuje nas nezaobilazna noć lampiona – performans Kapulica & Lampioni koji nas prati od samih početaka, a održat će se u četvrtak, 20. prosinca. Dan poslije, 21. prosinca, uoči kraja artOmat-a, a možda i svijeta, prema kalendaru Maya, očekuje nas Sudnji dan – nezavisni festival kreativnih komunikacija. Posljednji vikend artOmat-a završavamo, kao i obično, božićnim sniženjima te plesnim performansom Valentine Lacmanović – From Zero To One.

Osim kupovine te inspirativnog programa, posjetitelji mogu uživati u lounge zoni artOmat-a koju je ove godine uredila više nagrađivana produkt dizajnerica Ana Tevšić, također zaslužna za uređenje izlagačkog prostora članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

artOmat je otvoren od 14. do 23. prosinca, radnim danom od 11:00 do 20:00 sati, vikendom od 11:00 do 19:00 sati. Ulaz na artOmat je besplatan kao i sav sajamski PROGRAM

Otvorenje i trajanje sajma:

Otvorenje sajma je u petak, 14. 12. 2012. od 19:00 do 22:00 sata.
Radnim danom sajam je otvoren od 11:00 do 20:00 sati, vikendom od 11:00 do 19:00 sati.

POPIS IZLAGAČA:

Marko Prpić – Zets
MUU
Željka Gradski
Aleksandar Kosanović
Ana Kolega
VINO&INO PHOTOGRAPHY
Tinktura Atelje
Irena Sophia
MOTIV
Data by Despot
Boya
Filip Gordon Frank
Stroj2 kolektiv
FEST ŠIK
Marmelo
Ivan Prša
Ana Tadej
Mia Janković Shentser
Ana Horvat
Andreja Hotko Pavić
Martina Petriček
Nina Bančetović
Krisitna Saywell
Ana Schaub
Josipa Čamber
Miro Župa
Prokopani brodolom
Prostor8
Ito Ito
Spletke
PROSTOR CONCEPT STORE
KLUB PRIJATELJA NAKITA
Vladimir Dodig Trokut
Braniteljska zadruga Sjeme – Panj – Umjetnost – Život
Dejan Kljun
Iva Pevalek
Rudolf Topolovec
Fotke i to
Lisnati Odred
Woodoir
Moj Kolach
Srđana Modrinić
Mirena Škarić
Tena Letica
LP design
Bossa Noga
REkreator
Razzmatazz
MO Design
Carlos Ignacio Bellante
Bombona Kečkica
Elderice
Hidden Garden
Ana Kinčić
Dalia Finek
Marijana Garašić
Iris Vuletić
SkinMachine
Tatjana Rokvić
Petra Radović
Sretne stvari
PingPong Kolektiv
Oh, Tiger!
Dragou
ChoCho

HDLU
Tomislav Brajnović
R&W + HAFOXAH
Nataša Vuković
Consumer porn – Cheap’n’pretty
Krešimira Gojanović
TOPORKO I OCARINE
Petra Lidia Ševeljević
Maja Vidović
nightmarebags
Duška Mamlić
Velibor Mačukatin
Dario Raffaele Orioli
Kriva crta_KRC
Damir Gajski
Ante Teskera

Pratite nas na: http://artomatsajam.wordpress.com

ili na: https://www.facebook.com/pages/ArtOmat/125776914148417

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA (Dom HDLU) 

utorak – srijeda: 15:00 – 20:00
četvrtak – nedjelja: 11:00 – 20:00
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno.

CIJENA ULAZNICA (Dom HDLU)

40 kn Pojedinačna ulaznica
20 kn Pojedinačna dječja (iznad 6 god), učenička, studentska, umirovljenička ulaznica (1)
30 kn Pojedinačna grupna ulaznica (2)
20 kn Pojedinačna strukovna ulaznica (3)
90 kn Obiteljska ulaznica (4)
15 kn Pojedinačna grupna ulaznica za škole (5)
GRATIS za redovite članove udruženja HDLU, AICA, ICOM, DPUH, HND, IFJ, EFJ, studente ALU i studente FF smjera PUM, EKA ili MUZ, Studente Studija dizajna te učenike ŠPUD-a (uz predočenje važećih isprava), osobe s invaliditetom, djecu mlađu od 6 godina.
Ulaznice se kupuju na blagajni HDLU-a tijekom radnog vremena izložbe.
Za ostale upite vezane uz ulaznice, molimo javite se na hdlu@hdlu.hr

Ulaznice sadrže 5% PDV.

(1) uz predočenje važeće isprave
(2) za grupe s više od pet osoba
(3) za redovite članove ULUPUH, HDD, UHA, ORIS, HULU Split, HDLU Osijek, HDLU Rijeka, HDLU Dubrovnik, HDLU Istra, HDLU Varaždin, uz predočenje važeće članske iskaznice
(4) do najviše 4 člana obitelji s djecom starijom od 6 godina
(5) cijena po učeniku, 1 pratnja učenika gratis

 

Galerija Karas

Radno vrijeme:
Uto: 10 – 13 | Sri – pet: 16 – 20
Sub: 10 – 13
Ned, pon i praznikom (15.06. i 16.06.) zatvoreno

Ulaz besplatan

 Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izložbe

 

 

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU