Pismo Upravnog odbora Hrvatskog društva likovnih umjetnika

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, kao  najstarija strukovna udruga na ovim prostorima posebno štiti i promiče slobodu umjetničkog izražavanja i prava svojih članova. Javljamo se povodom neizbora Antuna Maračića na čelo ravnatelja Umjetničke galerije Dubrovnik.

Antun Maračić jedan je od najznačajnijih suvremenih likovnih umjetnika u Hrvatskoj koji niz godina pomiče granice vizualnih medija.

Antun Maračić rođen je 1950. u Novoj Gradiški. Radi multimedijalne radove, no primarni mu je medij fotografija. Od 1976. do 1979. bio je suradnik Majstorske radionice Ljube Ivančića i Nikole Reisera. Istovremeno, od 1978. do 1979., član je Radne zajednice umjetnika Podroom. Od 1987. do 1990. priređuje niz izložbi, te je kratko vrijeme radio kao voditelj Galerije Studentskog centra u Zagrebu. Bio je voditelj Galerije Zvonimir (Zagreb, 1992.-1997.) i Galerije proširenih medija (Zagreb, 1998.-2000.). Ravnatelj je Umjetničke galerije u Dubrovniku od 2000., gdje radi kao kustos.

Maračić je autor brojnih recenzija, kritika, eseja i knjiga o umjetnosti. Imao je 33 samostalne izložbe i sudjelovao na stotinjak skupnih, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Živi i radi u Dubrovniku i Zagrebu.

Stoga smatramo da Gradsko vijećegrada Dubrovnika treba preispitati svoju odluku kojom nije potvrđen ravnateljski mandat Antunu Maračiću.

Upravni odbor HDLU

Info

RADNO VRIJEME GALERIJA PRSTEN, BAČVA I PM (DOM HDLU)

srijeda – petak 11 do 19h
subota i nedjelja 10 do 18h,
ponedjeljkom, utorkom i praznikom zatvoreno.

Trg žrtava fašizma 16, Zagreb

 

RADNO VRIJEME GALERIJE KARAS

utorak: 10 – 13 sati
srijeda – petak: 16 – 20 sati
subota 10 – 13 sati
nedjeljom, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Zvonimirova 58, Zagreb

Više informacija…

Dan otvorenih vrata

Izdvojeno

PLATI UMJETNIKA!

Web Hosting

Avalon web hosting
HDLU